performance panels - water mission header

Hoe les je de dorst naar een beter leven?

Water Mission redt levens met schoon water en zonlicht
Performance zonnepanelen
Solar Pioneers

Wat zou u doen als tienduizenden mensen u om hulp vroegen?

En als hun leven van u zou afhangen, op dit moment?

En als de beslissingen die u nu zou nemen, nog tientallen jaren lang van invloed zouden zijn op hun families en gemeenschappen?

Op de meeste mensen zou zo veel verantwoordelijkheid een verlammende uitwerking hebben. Maar voor Water Mission, een non-profitorganisatie die zich richt op de schoonwatervoorziening in ontwikkelingslanden en rampgebieden, is het een roeping. Sinds 2001 geven ze blijk van een diep gevoel van medeleven en zetten ze geavanceerde technische expertise in om meer dan 4,5 miljoen mensen in 56 landen over de hele wereld te voorzien van drinkwater van goede kwaliteit, adequate sanitaire voorzieningen en hygiëne. Dat is een indrukwekkende prestatie. En terwijl het aantal mensen in nood over de hele wereld steeds verder toeneemt, worden de vernieuwende deskundigen van Water Mission langzamerhand ook gezien als pioniers op het gebied van schone energie.

Wij bieden oplossingen op maat die zijn afgestemd op iedere samenleving die wij van dienst zijn, en daarbij werken wij nauw samen met de lokale doelgroep. Een project is succesvol als het leidt tot meer tijd voor werk en opleiding, een betere gezondheid en een hogere productiviteit voor de gemeenschap.
George Greene IV, PE, president en chief operating officer van Water Mission

Door zonne-energie in waterpompinstallaties toe te passen is Water Mission in staat om te zorgen voor schoon water in moeilijke omstandigheden waarin vaak geen brandstof of elektriciteit beschikbaar is. Door deze aanpak dalen de kosten voor gebruik en onderhoud van het systeem op de lange termijn. Daarnaast betekent dit dat er een betrouwbare energiebron is waarmee stromend water kan worden gegarandeerd om in de behoeften van de gebruikers te voorzien - en dat kunnen er tienduizenden zijn voor één pompstation. 

Zonne-energie vormt een consistente energiebron. Dit stelt Water Mission in staat om veilig water te zuiveren, op te slaan en te distribueren waar mensen dat het hardst nodig hebben. Voor deze zware taak vertrouwt Water Mission op zonnetechnologie van SunPower®. Dankzij de hogere betrouwbaarheid en de betere duurzaamheid is deze technologie bij uitstek geschikt om Water Mission te garanderen dat zij gemeenschappen nog tientallen jaren kunnen voorzien van schoon water.

Wederopbouw van Puerto Rico

Met meer dan 1400 waterpompinstallaties op zonne-energie over de hele wereld was Water Mission als geen ander in staat om de wederopbouw van Puerto Rico te ondersteunen na de verwoesting die de orkaan Maria in 2017 had aangericht. 

Van gebieden die te maken hebben gehad met rampzalige stormen zoals de orkaan Maria in Puerto Rico en de orkaan Dorian op de Bahama's tot het verafgelegen vluchtelingenkamp Nyarugusu in West-Tanzania, overal biedt Water Mission schoon water (en hoop) aan mensen die dat dringend nodig hebben. 

In het vluchtelingenkamp Nyarugusu voorziet Water Mission meer dan 145.000 mensen van water, en dat is misschien wel een van hun meest indrukwekkende prestaties tot nu toe. De nieuwste installatie van de organisatie is een op de grond geïnstalleerd zonne-energiesysteem met ongeveer 300 SunPower® Performance-panelen die voldoende schone stroom leveren om water op te pompen en te zuiveren uit diepe boorgaten. Dit is veel makkelijker en veiliger dan de zuivering van het modderige, vervuilde rivierwater dat aanvankelijk werd gebruikt. Zodra de installatie is voltooid, verwacht Water Mission dat dit het grootste waterzuiveringssysteem op zonne-energie ter wereld is en dat het een voorbeeld is waarvan andere hulporganisaties kunnen leren.

Installatie met SunPower Performance-panelen in het vluchtelingenkamp Nyarugusu

Een 99,4kW-systeem met SunPower Performance-panelen dat is geïnstalleerd bij een van de boorgaten in het vluchtelingenkamp Nyarugusu.

Nyarugusu werd opgezet in 1997 en is in feite een kleine stad die dagelijks groeit en nog jarenlang onderdak zal bieden aan een toenemend aantal vluchtelingen. Honderdduizenden inwoners van Burundi zijn vanwege gewelddadige politieke onrust en economische teruggang naar Tanzania gevlucht. De constante toestroom van vluchtelingen betekent een zware aanslag op de toch al ontoereikende hulpbronnen van de regio. De systemen van Water Mission moeten dus niet alleen elke dag weer hard werken, ze moeten ook tientallen jaren meegaan. 

Het technische team van Water Mission koos voor het project in Nyarugusu om verschillende redenen voor samenwerking met SunPower. niet in de laatste plaats omdat SunPower bijna 35 jaar ervaring met zonne-energie heeft en topprestaties levert. De panelen van SunPower heten niet voor niets Performance: dankzij een innovatief design met shinglecellen worden veel betrouwbaarheidsproblemen van conventionele zonnepanelen voorkomen.1 Een “conventioneel paneel” is een paneel dat is opgebouwd uit conventionele cellen met een rendement van 16%. “Conventionele cellen” zijn cellen van siliconen met dunne metalen lijnen aan de voorkant en verbindingsstroken die langs de voor- en achterkant zijn gesoldeerd. De kwetsbare stroken en soldeerverbindingen zijn weggehaald van de zonnecellen zodat het actieve celoppervlak groter is terwijl de energie via flexibele en redundante verbindingen door het paneel blijft stromen. Voor Water Mission resulteert dit in hoogwaardige, uiterst betrouwbare en duurzame panelen met een garantie van 25 jaar en de verwachting dat ze nog veel langer meegaan. 

Zonne-energie is een betrouwbare, kostenefficiënte en hernieuwbare energiebron, wat een belangrijk voordeel is in omstandigheden waarin andere energiebronnen niet beschikbaar of vernietigd zijn.
Seth Womble, PE, executive vice president of programs van Water Mission

Gemeenschappen van Indonesië tot Mexico en van Kenia tot Peru zijn afhankelijk van de waterzuiveringssystemen van Water Mission. De zonnetechnologie die stroom levert voor deze watersystemen, moet dus niet alleen betrouwbaar zijn, maar ook bestand zijn tegen de meest extreme omstandigheden. De SunPower Performance-panelen zijn ontworpen met innovatieve materialen die variëren van zelf ontwikkelde inkapselingen tot geleidende lijmen van ruimtevaartkwaliteit. Hiermee worden de cellen beschermd en wordt vermogensverlies geminimaliseerd dat kan optreden bij blootstelling aan zware omstandigheden zoals in droge woestijnen, natte en vochtige regenwouden en winderige kustgebieden.

Een van de belangrijkste redenen van Water Mission om te kiezen voor zonne-energie was het vermogen om op betrouwbare wijze schoon water te leveren, vaak in levensbedreigende situaties, zonder afhankelijk te zijn van dieselgeneratoren of een elektriciteitsnet. Zonne-energie biedt gezondheids- en milieuvoordelen ten opzichte van energiebronnen op basis van kolen. Daarnaast zorgen de rasters van SunPower voor Water Mission voor minder systeemuitval en zijn de exploitatiekosten tijdens de levensduur van het systeem aanzienlijk lager.

Getting water at the refugee camp

De toegang tot schoon water waar en wanneer dat nodig is, is van levensbelang voor de bewoners van het vluchtelingenkamp Nyarugusu. Er blijft meer tijd over voor werk en opleiding, en het algemene gezondheidspeil in de gemeenschap wordt verbeterd.

Van gebrek aan schoon water en de ziekten die hiermee gepaard gaan, ondervinden duizenden mensen dagelijks de gevolgen. Het gaat ten koste van hun gezondheid, hun opleiding en hun mogelijkheden om in het levensonderhoud van hun families te voorzien. Water Mission biedt dus niet alleen hoop en schoon water voor talloze mensen over de hele wereld, maar draagt ook bij aan de acceptatie van schone zonne-energie waarop deze systemen werken. 

In 2017 werd Water Mission door de International Organization for Migration (IOM) erkend voor hun unieke interne expertise om onafhankelijk watervoorzieningen op basis van zonne-energie te ontwerpen, te exploiteren en te onderhouden. Deze erkenning heeft kansen gecreëerd om te helpen bij het opzetten van optimale werkwijzen voor ontwikkelingslanden in samenwerking met UNICEF (United Nations International Children's Emergency Fund), de UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees) en het Rural Water Supply Network. En als een echte technologische koploper en pionier wijst Water Mission ook andere organisaties de weg naar het ontwerp en de implementatie van oplossingen voor schoon water.   

Water Mission baant als vooruitziende non-profitorganisatie en als pionier op het gebied van zonne-energie de weg voor toekomstige generaties. Dag in, dag uit zorgt de organisatie door hard werken en toonaangevende innovatie voor voorzieningen voor schoon water zodat mensen in sommige van de meest afgelegen gebieden ter wereld langer en gezonder kunnen leven.

Projectoverzicht 

Vluchtelingenkamp Nyarugusu
Fase 1: installatie

Product: 280 SunPower Performance-panelen (355 W)
Projecttype: Grondmontage
Systeemvermogen: 99,4 kW
Opdracht:  oktober 2019
Belangrijkste voordelen: schoon water voor 65.000 bewoners 

Feiten over water
Waterpictogram
  • In Afrika lopen vrouwen dagelijks 200 miljoen uur om water te halen.2 Deen, Thalif. “Global Policy Forum.” Women Spend 40 Billion Hours Collecting Water, Inter Press Service, 31 aug. 2012, www.globalpolicy.org/component/content/article/218/51875-women-spend-40-billion-hours-collecting-water.html. Farley, Malcolm G. “Hoeveel tijd kost het om water te halen? Voor Aysha acht uur per dag.” UNICEF USA, UNICEF USA, 1 mrt. 2018, www.unicefusa.org/stories/how-long-does-it-take-get-water-aysha-eight-hours-day/30776.
Klokpictogram
  • Iedere 37 seconden gaat er iemand dood door een ziekte die verband houdt met water.3 Prüss-Ustün, A, et al. “Burden of Disease from Inadequate Water, Sanitation and Hygiene in Low- and Middle-Income Settings: a Retrospective Analysis of Data from 145 Countries.” Current Neurology and Neuroscience Reports., U.S. National Library of Medicine, Aug. 2014, www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24779548.
Geldpictogram
  • Elke dollar die wordt geïnvesteerd in schoon water levert 4–34 dollar economisch rendement op.4 Hutton, Guy. “Global Costs and Benefits of Drinking-Water Supply and Sanitation Interventions to Reach the MDG Target and Universal Coverage.” World Health Organization, WHO and The United Nations Children’s Fund, 2012, www.who.int/water_sanitation_health/publications/2012/globalcosts.pdf.
Schoolpictogram
  • Jaarlijks worden 443 schooldagen gemist door de wereldwijde watercrisis.5 Prüss-Ustün, A, et al. “Burden of Disease from Inadequate Water, Sanitation and Hygiene in Low- and Middle-Income Settings: a Retrospective Analysis of Data from 145 Countries.” Tropical Medicine & International Health: TM & IH., U.S. National Library of Medicine, Aug. 2014, www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24779548.
Gezondheidszorgpictogram
  • 50% van de ziekenhuisbedden in ontwikkelingslanden wordt bezet door mensen die lijden aan ziekten die verband houden met water.6 Hutton, Guy. “Global Costs and Benefits of Drinking-Water Supply and Sanitation Interventions to Reach the MDG Target and Universal Coverage.” World Health Organization, WHO and The United Nations Children’s Fund, 2012, www.who.int/water_sanitation_health/publications/2012/globalcosts.pdf.

Geïnteresseerd in onze innovatieve zonne-energietechnologie?

Ja
Vul het onderstaande formulier in.
Adres
Gelieve enkel cijfers in te voeren, zonder spaties.

Wanneer u uw gegevens naar SunPower stuurt, gaat u akkoord met de gebruiksovereenkomst en het privacybeleid van SunPower.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.