SunPower Performance 3 solar panel, flat angle view

SunPower Performance-
zonnepanelen

SunPower Performance-zonnepanelen combineren de voordelen van conventionele zonnecellen met meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van materialen en productie. Dit levert een betrouwbaarder, krachtiger en efficiënter zonnepaneel op met een hoger rendement dan conventionele zonnepanelen1Een “conventioneel paneel” is een paneel van 310 watt, 16% rendement, van ongeveer 1,94 m², dat is opgebouwd uit conventionele cellen. Conventionele cellen zijn cellen van siliconen met dunne metalen lijnen aan de voorkant en verbindingsstroken die langs de voor- en achterkant zijn gesoldeerd..

Sinds 2015 zorgen de innovatieve SunPower Performance-panelen met shinglecellen voor de hogere betrouwbaarheid en de betere duurzaamheid die energieleveranciers eisen. Met meer dan 3 GW geïnstalleerd en ondersteund door een internationaal portfolio van patenten en patentaanvragen om ons technologievoordeel te borgen, verwachten we dat SunPower Performance-panelen nog vele jaren toonaangevend blijven in de markt.

Nu ook beschikbaar in AC-versie. Lees hier meer.

Ongeëvenaarde kwaliteit, uitzonderlijke waarde

Performance solar panel close up

Installaties op daken van huizen

SunPower Performance-zonnepanelen geven elk huis een luxe uitstraling en bieden daarnaast een veel hogere kwaliteit en betrouwbaarheid dan conventionele panelen.

Image
Haus mit SunPower Performance Solarmodulen

Elegant design

Het volledig zwarte design van SunPower Performance-zonnepanelen is ideaal voor installatie op huizen, omdat de panelen harmonieus worden geïntegreerd in het dak en bijdragen aan de uitstraling van uw huis.

Image
Performance-panels

Installaties op daken van bedrijven

Met SunPower Performance-zonnepanelen worden de aanloopkosten van projecten tot een minimum beperkt. Bovendien profiteren organisaties van betere prestaties en hogere betrouwbaarheid dan met conventionele panelen.

Image
Viñedo con paneles solares SunPower Performance

Betrouwbaar en duurzaam

Het innovatieve design met shinglecellen leidt tot een sterk nieuw concept: de panelen zijn sterker en leveren betere resultaten dan bij conventionele zonnetechnologie.

 • De geleidende lijm die voor de luchtvaart is ontwikkeld, maakt de verbindingen tussen de cellen steviger, zodat ze bestand zijn tegen de belasting van dagelijkse temperatuurschommelingen.
 • Door redundante celverbindingen vermindert de impact van celbreuk op de energieopbrengst, doordat er flexibele paden ontstaan voor elektriciteitsdoorvoer.
 • Dankzij onze unieke inkapselingsmethodes worden de cellen beschermd en neemt de degradatie door blootstelling aan omgevingsfactoren af.
Image
Performance panels stair-step rendering

 

 

Video: Hypercellen, die de unieke en innovatieve ruggengraat van de SunPower® Performance-panelen vormen, optimaliseren de duurzaamheid van de panelen, zodat u meer vermogen krijgt en meer bespaart gedurende de volledige levensduur van uw systeem.

Cellen die buigen, waar andere breken

Video: Dankzij de geavanceerde engineering en materiaalkennis achter de Performance-zonnepanelen van SunPower (links) zijn de cellen beter bestand tegen mechanische belasting dan standaard mono PERC met contacten aan de voorkant (rechts). De elektroluminescentie-scans die u hier ziet, tonen de resultaten van een kracht van bijna 400 Newton die in een testomgeving op de cellen wordt uitgeoefend.

Overweegt u om over te stappen op zonne-energie?

Begin met besparen op uw energierekening met
SunPower® Performance-zonnepanelen
Aan de slag

Vul het onderstaande formulier in of neem telefonisch contact met ons op via 0800 78 635.

Adres
Gelieve enkel cijfers in te voeren, zonder spaties.

Wanneer u uw gegevens naar SunPower stuurt, gaat u akkoord met de gebruiksovereenkomst en het privacybeleid van SunPower.

Meer stroomopbrengst tijdens de levensduur

Performance-panelen kunnen gedurende de eerste 25 jaar met hetzelfde oppervlak tot 8% meer energie opwekken dan conventionele panelen*SunPower 410 W, 19,9% rendement, in vergelijking met een conventioneel zonnepaneel op rasters van dezelfde grootte (370 W multi, 19% rendement, circa 2 m²).
partial shade icon

Meer vermogen in
gedeeltelijke schaduw

higher temperature icon

Meer vermogen bij
hogere temperaturen

anti-reflective glass icon

Meer lichtabsorptie met
antireflecterend glas

Bewezen betrouwbaarheid

Niet alle zonnepanelen presteren even goed. De betrouwbare werking van uw zonnepanelen in reële omstandigheden is essentieel om het vermogen en de besparingen te realiseren die u voor ogen had.

 

Video: Uw installatie krijgt uiteindelijk te maken met schaduw, of dat nu komt door bladeren, vogels of objecten in de buurt. Het design en de techniek van uw zonnepanelen maken een groot verschil. Dat geldt zowel voor de betrouwbare werking bij schaduw als voor de besparingen die u op uw energierekening terugziet.

In de betrouwbaarheidsscorekaart voor PV-modules van DNV GL van 2018 zijn de SunPower Performance P19-panelen uitgeroepen tot Top Performer in vier betrouwbaarheidstests: thermische cycli, vochtige warmte, dynamische/mechanische belasting en mogelijke geïnduceerde degradatie.

Image
DNV GL Top Performer badge

SunPower Performance-panelen, het meest toegepaste zonnepaneel met shinglecellen ter wereld,1Op basis van leveringen in het tweede kwartaal van 2020. worden ondersteund door SunPower's Volledige Betrouwbaarheidsgarantie voor panelen, de garantie met de meest uitgebreide dekking in de branche2Op basis van onderzoek in oktober 2019 naar garanties op websites van de 20 grootste fabrikanten volgens IHS, 2018..

Image
SunPower 25-jaar Volledige Betrouwbaarheids-garantie logo

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen SunPower Performance-zonnepanelen en conventionele panelen?

 • Er zijn een aantal belangrijke technische verschillen tussen SunPower Performance-zonnepanelen en conventionele panelen, waaronder het design en de lay-out van de zonnecellen, het toegepaste geleidende materiaal en de elektrische constructie. Samen zorgt dit voor betere betrouwbaarheid, prestaties en uitstraling van Performance-panelen.
 • Laten we even dieper ingaan op de technische details. Allereerst wordt elke SunPower Performance-zonnecel met een laser in zes stroken gesneden en dakpansgewijs neergelegd om een “hypercel” te maken. Door deze hypercel met shingles passen er meer actieve cellen in elk paneel, waardoor het vermogen en het rendement toenemen. Ten tweede worden Performance-cellen aan elkaar bevestigd met een geleidende lijm uit de luchtvaartindustrie waardoor er meerdere en redundante paden voor de energiestroom ontstaan. We kunnen de geleidende stroken en soldeerpunten weglaten die in conventionele cellen aan de voorkant zitten, waar ze het actieve celgebied kunnen blokkeren en in de loop der tijd slijten, wat leidt tot celuitval en stroomtekorten. Uniek voor SunPower Performance-panelen is tot slot dat ze zijn opgebouwd uit parallelle circuits, wat stroomverlies in schaduw en bij vervuiling aanzienlijk beperkt. Het resultaat is een superieur shinglepaneel met standaard cellen, dat conventionele panelen verslaat op het gebied van rendement, prestaties en betrouwbaarheid.

Wat is het verschil tussen SunPower Performance-zonnepanelen en SunPower® Maxeon®-paneeltechnologie?

SunPower® Performance-zonnepanelen zijn voorzien van uiterst efficiënte mono PERC-cellen, terwijl Maxeon-panelen zijn uitgerust met een back contact met gesoldeerde verbindingen, een technologie die SunPower zelf heeft ontwikkeld.

Wat is het kenmerkende prestatievoordeel bij het gebruik van SunPower Performance-panelen?

Wij hebben de Performance-zonnepanelen gemaakt voor een hoge betrouwbaarheid, een hoog rendement en een geringe degradatie, zodat gedurende de eerste 25 jaar met hetzelfde oppervlak 8% meer energie kan worden opgewekt dan met conventionele mono PERC-panelen1SunPower 425 W, 20,6% rendement, in vergelijking met een conventioneel zonnepaneel op rasters van dezelfde grootte (370 W mono PERC, 19% rendement, circa 1,94 m²), 0,25% minder degradatie/jaar (Jordan, et. al. Robust PV Degradation Methodology and Application. PVSC 2018)..

Wat is het kenmerkende kostenvoordeel bij het gebruik van SunPower Performance-panelen?

Kosten variëren per project. Performance-panelen hebben doorgaans een concurrerende prijs ten opzichte van conventionele panelen.

Informatiecentrum

  Datasheets

  Performance 3 385 380 375 370 BLK AC - (RES - [DU])

  Handleidingen

  Veiligheids en installatie instructies

  SunPower zonnepanelen veiligheids en installatie instructies

  Garantiedocumenten en brochures

  Garantie voor fotovoltaische panelen DC van Maxeon

  Datasheets

  Performance P3 - 420 35mm (COM - DU)

  Handleidingen

  Veiligheids en installatie instructies

  SunPower zonnepanelen veiligheids en installatie instructies

  Garantiedocumenten en brochures

  Garantie voor fotovoltaische panelen DC van Maxeon