Maxeon 5 AC-zonnepanelen zijn zo ontworpen dat ze ook tijdens niet optimale momenten van de dag energie besparen en een hogere energieopbrengst leveren.

Ontwerp van SunPower Maxeon 5 AC-modules: Eerder opstaan en later naar bed, zodat u meer bespaart

Zonnepaneel Technologie

Wat we te weten zijn gekomen over energieopbrengst, is dat residentiële zonnepanelen te maken krijgen met diverse omstandigheden die niet ideaal zijn voor het opwekken van energie:

  • Hogere temperaturen omdat ze op het dak in de zon liggen.
  • Zonlicht is niet altijd perfect helder omdat bewolking, vervuiling en de kleurverandering bij zonsopkomst en zonsondergang van invloed zijn op de intensiteit en kleur (of het spectrum) van het licht tijdens de dag.
  • De zon staat slechts enkele minuten precies boven de panelen. Vroeg in de ochtend, vroeg in de avond en tijdens de winter staat de zon laag.

Wanneer deze omstandigheden veranderen, kunnen uw besparingen door zonne-energie enorm variëren. Voor Maxeon 5 AC-zonnepanelen zijn deze niet-optimale uren van de dag echter geen probleem. SunPower-systemen zijn zodanig ontworpen dat ze meer energie opwekken dan systemen met conventionele panelen1 Metingen van het National Renewable Energy Lab. Green, Metal, "Solar cell efficiency tables (version 36)" Progress in Photovoltaics, 18(5), 46-352. , zelfs bij hetzelfde nominale vermogen. Laten we eens kijken hoe dit werkt.

Hoe SunPower Maxeon 5 AC-modules een hogere energieopbrengst leveren

1. SunPower Maxeon-panelen zijn gevoeliger voor blauw licht (wanneer het bewolkt is) en rood licht (vroeg of laat op de dag).

Dit komt zowel door het celontwerp als door het hoogwaardige antireflecterende glas op het paneeloppervlak. Doordat Maxeon-panelen een breder lichtspectrum kunnen verwerken, kunnen deze panelen meer energie opwekken wanneer de zon laag staat. Dat effect is nog groter tijdens de wintermaanden en op noordelijke breedtegraden, zoals te lezen is in ons blog uit 2018 over een huis in Zweden. De Maxeon-panelen op dat huis genereerden een opbrengst van 111% (kWh/kW), terwijl een conventioneel systeem in de buurt een opbrengst had van 99% met hetzelfde wattage en een vergelijkbare richting en helling van het dak. Uit monitoringgegevens blijkt dat de Maxeon-panelen vaak al 15 minuten tot 2 uur eerder beginnen met het opwekken van energie dan conventionele panelen. En dat leidt tot meer energie en een hoger rendement.

 

Maxeon 5 AC-zonnepanelen hebben een structuur die is ontworpen voor energiebesparing en een hogere energieopbrengst, ook tijdens de uren van de dag waarin de omstandigheden niet optimaal zijn.

 

2. De geïntegreerde Enphase-micro-omvormer activeert de zonnepanelen bij een zeer laag vermogen, waardoor de energieopbrengst hoger is wanneer het bewolkt is en tijdens zonsopkomst en zonsondergang.

De micro-omvormer is een krachtig instrument dat in elk afzonderlijk Maxeon Ac-zonnepaneel is opgenomen en wisselstroom levert voor gebruik in uw huis. Net zoals bij Maxeon-panelen geldt dat de Enphase-micro-omvormer eerder actief is en langer doorwerkt dan conventionele opties. Dit is te danken aan de Enphase Burst Mode™. Voor de Burst Mode is slechts 22 volt DC nodig om de zonnepanelen te activeren, waardoor de energieopbrengst hoger is wanneer het bewolkt is en tijdens zonsopkomst en zonsondergang. Dankzij deze extra voordelen van de Enphase-micro-omvormer en de Maxeon AC-zonnepanelen kan uw systeem meer energie opwekken gedurende een langere periode van de dag.

Maxeon 5 AC-zonnepanelen hebben een structuur die is ontworpen voor energiebesparing en een hogere energieopbrengst, ook tijdens de uren van de dag waarin de omstandigheden niet optimaal zijn.

 

Deze voordelen van extra opgewekt vermogen lijken misschien onbelangrijk voor een systeem op een ideale locatie, maar kunnen een groot verschil maken voor huiseigenaren die licht willen opvangen onder verschillende omstandigheden zoals:

  • Niet-ideale richting van het dak dat een gedeelte van het jaar niet direct richting de zon ligt.
  • Gedeeltelijke schaduw op het dak door een schoorsteen of een boom.
  • Daken met lichtkoepels of dakramen.
  • Daken met verschillende hellingen waar onvoldoende ruimte is voor een volledig stringsysteem.

In deze omstandigheden was een huis in het verleden ongeschikt voor het opwekken van zonne-energie. Dankzij de kracht en flexibiliteit van de SunPower Maxeon AC-modules zijn er voor dit type huis nieuwe mogelijkheden.

Een krachtige en flexibele oplossing

Niet alle residentiële zonnepanelen zijn hetzelfde. Geavanceerde residentiële zonnepanelen kunnen eenvoudiger en betrouwbaarder meer energie opwekken dan conventionele zonnepanelen. Het SunPower Maxeon 5 AC-modulesysteem, met maar liefst 25 jaar garantie op de module en de micro-omvormer, is een elegante oplossing die harder werkt voor uw huis en meer energie opwekt tijdens de levensduur van het systeem. Meer informatie.

Maximaliseer de energieopbrengst van uw systeem met SunPower Maxeon 5 AC-modules.

Neem vandaag nog contact op met een erkende SunPower-installateur voor meer informatie.
Kies nu voor zonne-energie