Managementteam

Jeff Waters

Chief Executive Officer

Jeff Waters is onze Chief Executive Officer en gaf voor de splitsing en spin-off leiding aan de business unit SunPower Technologies, die bestond uit de internationale productieafdeling, de afdeling research & development en de groep SunPower Solutions. Als ervaren manager op het gebied van internationale bedrijfsvoering en verkoop maakte hij in januari 2019 de overstap naar SunPower vanuit Isola in Silicon Valley, waar hij als President en CEO werkzaam was. Voordat Waters bij Isola werkte, was hij Senior Vice President en algemeen directeur van Altera Corporation, en bij Texas Instruments/National Semiconductor in zowel de Verenigde Staten als Japan, waar hij 18 jaar lang verschillende managementfuncties bekleedde, waaronder manager van de internationale verkoopafdeling.

Waters heeft een bachelordiploma engineering van de University of Notre Dame, een masterdiploma engineering van Santa Clara University en een MBA van Northwestern University.

Image
Jeff Waters, CEO, SunPower Technologies

Kai Strohbecke

Chief Financial Officer

Kai Strohbecke is onze Chief Financial Officer en leidt de wereldwijde financiële, accounting, planning en informatietechnologie-afdelingen voor Maxeon Solar Technologies.
Strohbecke is al 26 jaar werkzaam in de halfgeleiderindustrie en heeft werkervaring in Europa, de VS en Azië. In maart 2021 trad hij in dienst bij Maxeon na werkzaam te zijn geweest bij Micron Technology, waar hij de functie bekleedde van Vice President Finance en Global Operations Controller. 
Voordat hij begon bij Micron Technology werkte hij tien jaar als CFO bij Inotera Memories, een in Taiwan gevestigd bedrijf dat geheugenhalfgeleiders produceert en dat hij in 2006 op de Taiwan Stock Exchange hielp noteren. 
Daarvoor bekleedde de heer Strohbecke verschillende managementfuncties met toenemende verantwoordelijkheid bij Infineon en Siemens Semiconductor Group. 
De heer Strohbecke heeft een Bachelor-equivalent in Business Administration van de Baden-Württemberg Cooperative State University in Mannheim, Duitsland, en een gezamenlijke Executive MBA van de Tsinghua University (Beijing) en INSEAD.

Image
KAI STROHBECKE

Lindsey Wiedmann

Chief Legal Officer

Lindsey Wiedmann is onze Chief Legal Officer en heeft de leiding over onze internationale juridische teams en duurzaamheid. In de tien jaar dat ze bij SunPower werkt, heeft zij de internationale business units voor residentiële en commerciële toepassingen en energiecentrales geleid, met juridische teams in Frankrijk, Mexico en de Verenigde Staten. Wiedmann was ook de leidinggevende advocate van SunPower bij de beursgang van 8point3 Energy Partners LP in 2015 en bij de bijna drie jaar durende acquisities en operationele activiteiten als beursgenoteerde onderneming. Voordat zij bij SunPower kwam, werkte Wiedmann zes jaar in projectfinanciering bij Latham & Watkins LLP in San Francisco en Singapore. Wiedmann heeft een Bachelor of Science-diploma van de University of California, San Diego, en een Juris Doctor-diploma van Columbia Law School.

Image
Lindsey Wiedmann, Chief Legal Officer

Dr. Markus Sickmöller

Chief Operations Officer

Dr. Markus Sickmöller is onze Chief Operations Officer en verantwoordelijk voor de productie, kwaliteit, toeleveringsketen, invoering van zonneceltechnologie en internationale naleving van normen voor milieu, gezondheid en veiligheid. Eind 2015 kwam hij bij SunPower werken, waar hij de zonnecellenfabriek Fab 4 in de Filipijnen ging leiden en in de loop der jaren meer operationele verantwoording op zich nam, zodat hij in juli 2019 de leiding had over alle operationele activiteiten van SunPower. Voordat Markus bij SunPower kwam, werkte hij als Chief Operating Officer bij Silicon Line GmbH in Duitsland. Daarvoor had hij meer dan twee decennia functies vervuld in operations en research & development in de halfgeleiderbranche bij Siemens, Infineon en Qimonda in Duitsland, Maleisië en Taiwan, met lokale en internationale verantwoordelijkheden. Sickmöller heeft een diploma (vergelijkbaar met Master of Science) in elektrotechniek van de University of Braunschweig, Duitsland en een doctoraat in optische elektronica van de University of Ulm.

Image
Markus Sickmoeller, Chief Operations Officer

Peter Aschenbrenner

Chief Strategy Officer

Peter Aschenbrenner is onze Chief Strategy Officer. Peter Aschenbrenner was bij SunPower werkzaam als Executive Vice President Corporate Strategy and Business Development voordat hij overstapte naar Maxeon Solar Technologies. Als zodanig was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de bedrijfsstrategie, fusies en acquisities en bedrijfsactiviteiten van SunPower. Eerder was hij vice-president van de marketing- en verkooporganisatie van SunPower, waar hij het SunPower-merk heeft gepositioneerd en leiding gaf aan de ontwikkeling van het eerste dealernetwerkprogramma in de branche. Voordat hij bij SunPower in dienst kwam, was Aschenbrenner Senior Vice President Global Operations bij AstroPower, Inc., een fabrikant van zonne-energieproducten. Hij heeft meer dan 35 jaar ervaring en expertise in de zonne-energiebranche en heeft managementfuncties bekleed bij Siemens Solar, PV Electric GmbH en ARCO Solar. Aschenbrenner studeerde in 1978 af aan Stanford University met een Bachelor of Arts-diploma in productdesign.

Image
Peter Aschenbrenner, Executive Vice President, Corporate Strategy and Business Development

Tiffany See

Chief Human Resources Officer

Tiffany See is in augustus 2020 bij Maxeon Solar Technologies in dienst getreden als Chief Human Resources Officer. Zij is een Human Resources manager en werkte voorheen bij BHP, een wereldwijde  op het gebied van Human Resources en komt van BHP, een van de grootste mijnbouwbedrijven ter wereld. Eerder was zij Executive Director, Human Resources (Azië), voor Dell Technologies, waar ze 17 jaar diverse leidinggevende functies in Human Resources bekleedde. Tiffany See behaalde een bachelor in handelswetenschappen aan de Universiteit van Newcastle (Australië) en een bachelor in de rechten aan de Universiteit van New England (Australië). Ze heeft 17 jaar in Singapore gewoond en gewerkt en woonde eerder in Penang, Maleisië. Tiffany See is ook een gecertificeerd oplossingsgericht coach (Certified Solution Focused Coach).

Image
Tiffany See, Chief Human Resources Officer

Ralf Elias

Executive Vice President

Ralf Elias, sinds 1 juli 2021 in dienst bij Maxeon, is onze Executive Vice President en Global Head of Distributed Generation (DG) Products. De heer Elias brengt meer dan twee decennia aan leidinggevende ervaring mee naar Maxeon. waaronder zijn functie als Global Vice President IoT/Global Business Development and Partnerships bij Samsung Electronics. Eerder werkte de heer Elias gedurende 14 jaar in verschillende managementfuncties met toenemende verantwoordelijkheid bij Vodafone Group, waar hij onder andere Group Head of Products and Innovation en General Manager Product Development was. Bij Vodafone leidde hij talrijke innovatieve engineering- en commerciële projecten voor add-on diensten, die uitmondden in de ontwikkeling van de wereldwijde SMART HOME en Consumer IoT-strategie. De heer Elias behaalde een bachelor in werktuigbouwkunde aan de Universiteit van Essen, en een MBA aan de Technische Universiteit van München.

Image
Ralf Elias

Mark Babcock

Chief Revenue Officer

Mark Babcock is onze Chief Revenue Officer. Hij is verantwoordelijk voor alle inkomstengenererende processen, het versnellen van de expansiestrategie en internationale groei van het bedrijf en ziet er op toe dat installatiepartners, distributeurs en klanten wereldwijd optimaal worden bediend. Voordat hij bij Maxeon in dienst kwam, stond hij aan het roer van Mark Eurogility, een adviesbureau voor startende ondernemingen. Daarvoor bekleedde hij senior posities met regionale en wereldwijde verantwoordelijkheden bij zonne-energiebedrijven als Flex, SunEdison en SunPower Corporation. Hij heeft ook managementfuncties bekleed bij Carrier Corporation en United Technologies Fire and Security en heeft meer dan twintig jaar in Europa gewoond. Mark heeft zijn Bachelor of Arts gehaald aan Sewanee - The University of the South en een Master of Business Administration aan Vanderbilt University.

Image
Mark Babcock, Chief Revenue Officer, Maxeon Solar Technologies