LEED Gold Certified green building

SunPower-panelen bieden voordelen voor LEED

Een hogere standaard kan hogere LEED-punten betekenen
Ondernemingen
Zonnepaneel Technologie

Groen bouwen is cruciaal. Gebouwen en de bouwsector zijn immers verantwoordelijk voor 39% van de wereldwijde energiegerelateerde koolstofuitstoot.1 Bouwactiviteiten zijn samen goed voor 36% van het wereldwijde energieverbruik en 39% van de energiegerelateerde uitstoot van koolstofdioxide (CO2) wanneer stroomopwaartse energieopwekking wordt meegerekend. Bron: Global Status Report 2017 Wanneer we zonnepanelen voor groene bouwprojecten met elkaar vergelijken, zijn niet alle producten gelijk. Onze SunPower Maxeon DC-panelen kunnen meer bijdragen aan de LEED-punten en duurzaamheidsdoelen van uw project dan conventionele panelen. 

In tegenstelling tot conventionele zonnepanelen, die kunnen scoren in basiscategorieën zoals 'Duurzame energieproductie' (3 punten) en 'Reductie van hitte-eilandeffect' (2 punten), kunnen SunPower Maxeon (DC)-panelen bijdragen aan verschillende extra categorieën dankzij het gebruik van duurzamere materialen. SunPower Maxeon (DC)-panelen kunnen in totaal wel 11 LEED-punten bijdragen aan een project, ten opzichte van slechts 5 punten door conventionele panelen. 

Vergelijking aantal LEED-punten

Categorie LEED v4

Conventionele 
panelen* 

SunPower Maxeon-panelen

Duurzame energieproductie 3 3
Reductie van hitte-eilandeffect 2 2
  • Milieuproductverklaringen (1)
  • Materiaalingrediënten (2)
  • Kansengelijkheid in toeleveringsketen (1)
  • Inkoop van grondstoffen (1)
  • Analyse van bouwmaterialen (1)
0-6* 6
Totaal aantal punten 5-11* 11

* De schatting van het beschikbare aantal LEED-punten is gebaseerd op een zoekopdracht op websites van fabrikanten van conventionele panelen met betrekking tot het bezit van een Declare-label, Cradle to Cradle-certificering of deelname aan overige formele duurzaamheidsprogramma's. Een conventioneel paneel is een zonnepaneel dat is opgebouwd uit conventionele cellen. Conventionele cellen zijn cellen van siliconen met dunne metalen lijnen aan de voorkant en verbindingsstroken die langs de voor- en achterkant zijn gesoldeerd.

SunPower Maxeon Direct Current (DC)-zonnepanelen bieden het hoogste rendement op de markt.2 Op basis van een zoekopdracht in datasheets op websites van de 20 grootste fabrikanten volgens IHS, in juni 2020. Dit betekent dat er minder panelen nodig zijn om de energiedoelstellingen te kunnen behalen. Ook zijn deze zonnepanelen de eerste ter wereld die de prestigieuze onderscheiding Cradle to Cradle Certified—Bronze™ in de wacht hebben gesleept.3 Cradle to Cradle Certified™ is een keurmerk van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.  Het Cradle to Cradle Certified-productprogramma is een uitgebreide productkwaliteitsnorm waarmee productontwerp, productie- en inkoopprocessen, de mate van verantwoord ondernemen en ethische principes worden beoordeeld. Voor deze certificering ondergaan de panelen een strenge beoordeling van duurzaamheidsaspecten op het gebied van veiligheid van materiaal, hergebruik van materiaal, gebruik van hernieuwbare energie en koolstofbeheer, verantwoord gebruik van water en sociale rechtvaardigheid. SunPower Maxeon (DC)-panelen zijn ook de eerste en enige zonnepanelen die het Declare-label van het International Living Future Institute hebben ontvangen.4 SunPower Maxeon (DC) panelen kregen het International Living Future Institute Declare Label voor het eerst in 2016.

Dankzij deze certificeringen kunnen SunPower Maxeon-panelen 6 LEED-punten meer bijdragen dan conventionele panelen, wat de volgende voordelen kan opleveren:

  • Tijd: onze SunPower-panelen leveren steeds meer punten op dankzij gerenommeerde en goed toegankelijke duurzaamheidscertificeringen.
  • Geld: ieder project is anders, maar 6 extra LEED-punten zijn heel wat waard in een groen bouwproject5 Voor een typisch project wordt uitgegaan van een renovatie van de kern en mantel of een ingrijpende renovatie waarbij ten minste 10% van de energie bestaat uit zonne-energie, voldoende producten die zijn gekwalificeerd voor de categorieën voor materialen en bronnen, en een bedekking van 33% van de harde materialen met zonnepanelen of andere materialen die het hitte-eilandeffect verminderen. dat in totaal 40 punten nodig heeft voor de LEED-basiscertificering. 
  • Betrouwbaarheid: onze SunPower-panelen hebben zich bewezen door hun bijdrage aan de LEED-certificering van vele fabrieken over de hele wereld. 

Kijk bij uw volgende groene bouwproject of de leverancier zelf ook groen is. Maxeon Solar Technologies, de producent van SunPower-panelen, gaat bij groene productie verder dan de materiaal- en toeleveringsketen van het product en kijkt ook naar de productielocatie. 

In augustus 2020 ontving Maxeon een LEED Gold-certificering voor de fabriek Fab 4 in de Filipijnen (onderstaande afbeelding). Dit was de vijfde fabriek met een LEED-certificering en derde LEED-productievestiging. Deze certificering houdt in dat elke door Maxeon geproduceerde zonnecel van nu af aan afkomstig is van een productielocatie met een LEED-certificering. 

Bovendien zijn wij binnen de zonne-energiebranche de eerste en enige met een productiefaciliteit voor panelen met een Zero Waste to Landfill-certificering. Die staat in de Mexicaanse stad Mexicali. Het laat duidelijk ziendat we ons als bedrijf aan de hoogste normen willen houden.

Cumulatieve LEED-certificeringen 2020

GBCI Europe. De aantallen bestaan uit certificeringen en hercertificeringen voor alle LEED-systemen.

Ondanks de forse tegenwind waarmee de mondiale economie te maken heeft, blijft het aantal LEED-projecten wereldwijd groeien. Het aantal Europese projecten met LEED-certificering in 2020 viel, zelfs in de pandemiecrisis, bijna 5% hoger uit dan het jaar daarvoor. Wij hopen dat deze positieve trends zich positief blijven ontwikkelen en onze doelstelling Powering Positive Change™ nog verder zullen versterken.