Zonne-energiecentrales op grote schaal in Vietnam

Maxeon zonnepanelen

Maxeon Solar Technologies 'snelle inzet van zonne-energiecentrales op grote schaal voldoen aan de deadline van het Vietnamese ministerie van Industri

Vietnam heeft op dit moment de snelst groeiende economie in Zuidoost-Azië. Daarmee is er in het land een reusachtige energiehonger ontstaan die de stormachtige groei mogelijk moet maken. Vietnam Electricity (EVN), de grootste elektriciteitsproducent en -distributeur van het land, kiest met het oog op modulariteit en schaalbaarheid steeds vaker voor zonne-energie. Zonne-energie die in de plaats komt van fossiele brandstoffen, draagt bij aan de diversificatie van energiebronnen van EVN. Ook is het hiermee mogelijk om flexibel op de gewenste schaal energie op te wekken in de buurt van grote verbruikscentra verspreid over het land. En omdat een recent teruglevertarief (FiT) van het ministerie van industrie en handel (MOIT) binnenkort verloopt, stonden lokale ontwikkelaars van zonne-energiecentrales en energieleveranciers extra onder druk om vóór eind 2020 te investeren in installaties en de waarde daarvan te maximaliseren voordat de lucratieve stimuleringsmaatregel was verlopen. Ontwikkelaars en energieleveranciers zagen zich dus gedwongen om flexibel te opereren in een complexe energieomgeving. Zemoesten partnerschappen aangaan met betrouwbare leveranciers die de vereiste technologie en expertise binnen een strak operationeel tijdframe konden leveren. Soms was er na de ondertekening van de contracten slechts drie maanden de tijd om de FiT-deadline te halen.
 

Toptechnologie betekent topresultaten voor zonne-energiecentrales op grote schaal in Vietnam

Een klein aantal lokale ontwikkelaars en energieleveranciers die op vijf verschillende locaties zonne-energie met een gecombineerd vermogen van 238 MW wilden opwekken, koos voor SunPower Performance-panelen van Maxeon Solar Technologies. Met meer dan 35 jaar ervaring in de zonne-energiebranche en een reputatie van kwaliteit en betrouwbaarheid kon erop worden vertrouwd dat de zonnetechnologie van SunPower krachtige prestaties zou leveren.

De grote vermogensdichtheid van SunPower Performance-panelen met shingleceltechnologie optimaliseert de hoeveelheid opgewekte energie per hectare land. Dat is uiterst gunstig voor een land als Vietnam waar weinig ruimte beschikbaar is. Panelen met een hoger vermogen hebben als bijkomend voordeel dat de systeem- en installatiekosten per watt voor elk project lager liggen, zodat tijd en geld wordt bespaard.

Bovendien is elk Performance-paneel voorzien van innovatieve materialen, van geavanceerde inkapselingen tot elektrisch geleidende lijm uit de ruimtevaart, die de cellen beschermen en vermogensverlies minimaliseren door zware omstandigheden zoals de hoge temperaturen en luchtvochtigheid in Vietnam. En met een achtergrond van succesvolle installaties in heel Zuidoost-Azië was er een schat aan relevante projectervaring waarmee de prestaties van SunPower-technologie in reële omstandigheden konden worden aangetoond. Projecteigenaren profiteren bovendien van de extra zekerheid van een product- en vermogensgarantie van 25 jaar op elk SunPower Performance-paneel.

De wetenschap dat de technologie ook op de lange termijn betrouwbaar zou blijven functioneren in de extreem grote hitte en luchtvochtigheid van Vietnam, was echter niet voldoende. De projectontwikkelaars en energieleveranciers hadden een partner nodig die gegarandeerd op tijd kon leveren en niet de hele investering in gevaar zou brengen.

Maxeon Solar Technologies heeft ervaring met het ontwerpen, ontwikkelen, bouwen en exploiteren van meer dan 5 GW aan zonne-energiecentrales op zes continenten, en weet dus maar al te goed hoe complex de levering van zonne-energiecentrales voorop grote schaal is. Met dat verleden heeft Maxeon kennis uit de eerste hand in huis om panelen te ontwerpen die optimaal geschikt zijn voor grootschalige installaties op de meest uiteenlopende locaties ter wereld. Dankzij die ervaring is er begrip voor het inherente belang van tijdschema's van projecten en kan het bedrijf deskundige, praktijkgerichte regionale verkoopteams samenstellen die naadloos samenwerken met klanten om de logistieke en technische details van elke installatie te realiseren.
 

Zonne-energiecentrales op grote schaal in Vietnam helpen de energiemix te spreiden door de opwekking van fossiele brandstoffen te compenseren en bieden de mogelijkheid ze dichtbij verbruikscentra in te zetten.

Het voordeel van Maxeon Solar Technologies voor de snelle implementatie van zonne-energiecentrales

De partners konden erop vertrouwen dat Maxeon de strakke deadlines zou halen en uitstekend presterende technologie zou leveren. En het nieuwe partnerschap werd verder versterkt door de financiële kracht en bankgaranties van Maxeon. SunPower-panelen worden door de meest gerenommeerde adviseurs in de branche zoals IHS Markit en Bloomberg New Energy Finance erkend als producten van een Tier 1- zonnepanelenfabrikant wereldwijd.. Bovendien is TotalEnergies S.A., het op 3 na grootste energiebedrijf ter wereld, de belangrijkste investeerder in SunPower-paneeltechnologie.

Verwacht wordt dat de snelle groei van de economie van Vietnam in 2021 en daarna zal doorzetten. Maxeon Solar Technologies heeft een schat aan ervaring in en kennis van energiecentrales waardoor sterke relaties tot stand komen, niet alleen met plaatselijke energieleveranciers en ontwikkelaars in Zuidoost-Azië, maar ook met toonaangevende energieleveranciers over de hele wereld. Samen zullen wij onze gecombineerde inzichten en kennis van de branche blijven omzetten in betere technologie om te voorzien in de groeiende energiebehoeften van economieën over de hele wereld.


Projectprofielen:

Hong Liem 3
Systeemgrootte: 50 MW

Locatie: district Hàm Thuận Bắc in de provincie Bình Thuận
Opdrachtdatum: December 2020
Energieleverancier: Hawee IDC

 

Hong Liem 3

 

Gio Thanh 1
Systeemgrootte: 50 MW

Locatie: district Gio Linh in de provincie Quảng Trị
Opdrachtdatum: December 2020
Energieleverancier: Power Engineering Consulting (PECC2)

 

Gio Thanh 1

 

Infra 1
Systeemgrootte: 40 MW

Locatie: Phuoc Vinh, district Ninh Phuoc in de provincie Ninh Thuan in Vietnam
Opdrachtdatum: Augustus 2020
Energieleverancier: HaDo Group

 

Infra 1

 

Phan Lam 2
Systeemgrootte: 50 MW

Locatie: Bac Binh in de provincie Binh Thuan
Opdrachtdatum: December 2020
Energieleverancier Hawee IDC

 

Phan Lam

 

Hong Phong 5.2
Systeemgrootte: 48 MW

Locatie: provincie Ninh Thuan
Opdrachtdatum: December 2020
Energieleverancier: Hawee IDC

 

Hong Phong