Not all solar panels maintain the same reliability over time. Some panels will resist and keep on working in all conditions for their superior quality and strong build. Their structure grants autonomy and independent functioning.

Maxeon 5 AC-modules: gebouwd voor superieure, betrouwbare prestaties

De meeste zonnepanelen zijn alleen ontworpen en getest om te presteren in ideale, zonnige omstandigheden. Systemen met SunPower Maxeon 5 AC-modules zijn specifiek gebouwd om meer vermogen te leveren onder de reële omstandigheden op uw dak en zijn betrouwbaarder dan conventionele, residentiële zonnepanelen. Voor een beter begrip van de betrouwbaarheid van zonnepanelen gaan we hier wat dieper op in.
Zonnepaneel Technologie

Maxeon 5: gewoon betrouwbaarder

De kern van het Maxeon 5 AC-modulesysteem bestaat uit de SunPower Maxeon DC-module, een zonnepaneel met een ongeëvenaarde betrouwbaarheid, dat 2 tot 3 keer meer vermogen behoudt dan conventionele panelen1 Jordan, D. et. al. “Robust PV Degradation Methodology and Application.” PVSC 2019 pre-print. . Daarmee overtreft het paneel de concurrentie bij warmte2 Op basis van een zoekopdracht in datasheets naar waarden van temperatuurcoëfficienten. , hoge luchtvochtigheid en zelfs bij grote temperatuurschommelingen in de loop der tijd.

Maxeon-zonnecellen hebben een unieke celarchitectuur om 'hotspots' te voorkomen die schade kunnen toebrengen aan conventionele zonnecellen en -panelen in gedeeltelijke schaduw. Het ontwerp van de Maxeon-cel biedt ook meerdere paden voor het doorvoeren van stroom bij onderbrekingen zoals schaduw, en ook bij lagere temperaturen werkt het systeem door om schade door hotspots te voorkomen.

De Maxeon-cel gebruikt een solide metalen drager voor elektrische geleiding, in plaats van een conventioneel metalen raster aan de voorzijde. Zo wordt meer zonlicht geabsorbeerd. Deze solide metalen drager maakt elke cel veel sterker en ondersteunt de dikke, drievoudig redundante connectors die de cellen onderling verbinden.

Maxeon-cellen zijn bestand tegen barsten en breuken als gevolg van temperatuurschommelingen, mechanische belasting tijdens het vervoer en invloed van sneeuw en wind.

Een verborgen voordeel: micro-omvormers

Dit krachtige onderdeel bevindt zich in elk afzonderlijk zonnepaneel en zorgt dat het DC-zonnepaneel wisselstroom kan leveren voor gebruik thuis. Het draagt ook bij aan de voordelen van de zeer duurzame SunPower-panelen. Om te beginnen bij het feit dat elk paneel en elke micro-omvormer worden samengevoegd in een gespecialiseerde fabriek met kwaliteitscontrole en worden vervoerd als één geïntegreerd product.

Zo nemen Maxeon 5 AC-systemen veelvoorkomende defecten weg

In een gangbaar zonne-energiesysteem wordt een reeks panelen met elkaar verbonden en stroomt de energie door één omvormer die 'stringomvormer' wordt genoemd. In een SunPower AC-systeem kunnen alle panelen onafhankelijk van elkaar functioneren dankzij de geïntegreerde micro-omvormer van elk paneel.

De verschillen tussen deze twee ontwerpen kunnen van grote invloed zijn op de opbrengst van het systeem. Zo valt door één defecte stringomvormer het volledige systeem uit. Bij één defecte micro-omvormer gaat daarentegen alleen de productie van die ene module verloren.

 

Grotere betrouwbaarheid doordat bij één defect niet het volledige systeem uitvalt

Bepaalde panelen bieden een grotere betrouwbaarheid doordat bij één defect niet het volledige systeem uitvalt. SunPower Maxeon AC-modules hebben een edecentraliseerd systeemontwerp.

Stringomvormers hebben ook andere nadelen. De meeste omvormers werken bijvoorbeeld alleen wanneer een minimaal spanningsniveau wordt bereikt, waardoor het systeem 's ochtends vroeg of 's avonds laat geen zonlicht kan opnemen.

Een ander scenario is dat wanneer één paneel in een conventioneel stringsysteem defect raakt of in de schaduw ligt, de spanning mogelijk ontoereikend wordt voor een juiste werking van de stringomvormer. Dit is niet het geval met de micro-omvormer. Het energieverlies blijft dan beperkt tot het haperende paneel.
 

Krachtiger prestaties in reële omstandigheden door onafhankelijke werking van panelen

Bepaalde panelen bieden een grotere betrouwbaarheid dankzij het micro-omvormersysteem. De krachtige prestaties in reële omstandigheden maken SunPower Maxeon AC-modules de beste keus.

 

De combinatie van het Maxeon-celsysteem en de voordelen van een micro-omvormer biedt meer betrouwbaarheid tijdens de levensduur van uw Maxeon 5 AC-systeem, en een superieure opbrengst in reële omstandigheden. Met als extra voordeel een fraaiere uitstraling door een eenvoudiger, strakker systeemontwerp.​

Daarbij krijgt u de zekerheid van 25 jaar toonaangevende garantie* en de professionele expertise die het resultaat is van meer dan 35 jaar ervaring met zonne-energie.​

Maximaliseer de energieopbrengst van uw systeem dankzij SunPower Maxeon 5 AC-modules.

Neem vandaag nog contact op met een gecertificeerde SunPower-installateur.
Kies nu voor zonne-energie
Address
Gelieve alleen cijfers in te vullen, geen spaties.

Wanneer u uw gegevens naar SunPower stuurt, gaat u akkoord met de gebruiksovereenkomst en het privacybeleid van SunPower.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.