SunPower Maxeon solar power on rooftops powering through all weather conditions

Bestand tegen alle weersomstandigheden

Zonnepaneel Technologie

Er is wetenschappelijk bewijs dat we, naarmate de aarde opwarmt, steeds meer te maken zullen krijgen met extreme weersomstandigheden. Dit effect wordt ook wel een 'klimaatwhiplash' genoemd. Dat zou kunnen betekenen dat er meer extreme schommelingen zijn tussen perioden waarin het vriest en waarin het dooit en dat er behoefte is aan betrouwbaardere zonnepanelen die bestand zijn tegen veranderlijke en onstabiele weersomstandigheden.

Hoe weet u als u een zonnepaneel moet kiezen dat bestand is tegen steeds extremere weersomstandigheden, of het de uitdaging aankan?

Zonne-energietechnologie voor de strengste eisen

Het merendeel van de zonnepanelen wordt getest in ideale (en niet altijd realistische) laboratoriumomstandigheden, vergelijkbaar met het middaguur op een heldere zomerdag. Dit wordt ook wel standaardtestcondities (STC) genoemd. Het is een branchenorm voor de omstandigheden waarin zonnepanelen getest worden, waardoor de verschillende panelen nauwkeuriger vergeleken kunnen worden.

Zonnepanelen moeten echter bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en moeten gedurende tientallen jaren bedrijf efficiënt en betrouwbaar blijven. Daarom moet het testen van panelen ook andere parameters dan alleen temperatuur bevatten. Testomstandigheden moeten bijvoorbeeld rekening houden met de intensiteit van de zon, harde wind, extreme hitte en extreme kou. Het meest belangrijkse is verder dat de technologie voor de lange termijn gemaakt en getest moet worden

SunPower Maxeon panels: designed and manufactured for ultimate durability

Zonnepanelen zijn ontwikkeld om langer mee te gaan

Na meer dan 35 jaar en meer dan 30 miljoen geproduceerde panelen, hebben SunPower Maxeon-panelen aangetoond dat ze hun vermogen beter kunnen behouden dan conventionele panelen1 Jordan, et. al. Robust PV Degradation Methodology and Application. PVSC 2019 : ze zijn ontworpen en geproduceerd voor ultieme duurzaamheid.

Terwijl de meeste conventionele panelen een degradatie van 0,4% tot 0,7% per jaar gedurende maximaal 25 jaar garanderen, garanderen SunPower Maxeon-panelen een uitzonderlijk lage 0,25% perjaar gedurende 40 jaar. Als dit wordt vertaald naar actuele resultaten levert een 25 jaar oud SunPower Maxeon-paneel 5% meer vermogen dan een gloednieuw conventioneel paneel dat u zojuist hebt gekocht. En een 40 jaar oud SunPower Maxeon-paneel zal met 9,5% meer vermogen beter presteren dan een jonger 25 jaar oud conventioneel paneel2 Gebaseerd op de vergelijking tussen een SunPower Maxeon 5 420W; 22,5% rendement (.25% jaarlijkse degradatiegraad) en conventionele modules Mono PERC 390W, 20,6% rendement, (0,54% jaarlijkse degradatiegraad) met stringomvormer. Bron: PVSYST-simulaties in typische klimaten; PAN-bestanden zijn door derden geverifieerd; vergeleken met het meest toonaangevende mono PERC-paneel. . Deze duurzaamheid zal jaar na jaar cumulatieve besparingen opleveren.

Bespaar energie en geld met zonne-energie

Elk SunPower Maxeon-paneel is ontworpen om zonlicht zo optimaal mogelijk in elektriciteit om te zetten door te werken bij een lagere temperatuur en bij weinig licht, meer zon op te vangen. Dat betekent dat ze vanaf de dag dat ze geïnstalleerd worden meer energie opwekken dan standaard zonnepanelen.

SunPower Maxeon-zonnepanelen presteren beter in de schaduw van passerende bewolking of vervuiling die zich geleidelijk ophoopt. Wanneer de stroom in een SunPower-zonnepaneel schaduw tegenkomt, ondervindt deze dankzij de unieke architectuur van Maxeon-cellen veel minder weerstand. Dit minimaliseert uitval van paneeldelen, wat uw vermogen zou beperken.

Toonaangevende zonne-energie-garanties

SunPower Maxeon-panelen worden ondersteund door de beste garanties in de branche3 SunPower Maxeon zonnepanelen hebben een garantie van 40 jaar. Behoudens bepalingen en voorwaarden. Niet in alle landen beschikbaar. 40 jaar garantie vereist registratie, anders geldt onze 25 jaar garantie. . De 40 jaar garantie op Maxeon-zonnepanelen is een bewijs van onze zeer betrouwbare zonne-energietechnologie.