More than 400 scenarios for Europe to reach fossil fuel independence and energy self-sufficiency

Europa kan volledige energie-onafhankelijkheid voor 2050 bereiken

Zonnepaneel Technologie

Zou Europa import van energie in de toekomst kunnen elimineren en uitsluitend met eigen duurzame energiebronnen, zoals windenergie en zonne-energie, aan de behoeften kunnen voldoen?

Het antwoord op deze vragen is ja, volgens de resultaten van een samenwerking door onderzoekers van TU Delft en de Zwitserse universiteit ETH Zürich.

"Door gebruik te maken van een modelbenadering die rekening houdt met de vele beschikbare mogelijke technologieën en waar deze het beste kunnen worden ingezet, komt het onderzoek uit op meer dan 400 kostenefficiënte, koolstofvrije en zelfvoorzienende Europese energiesysteemontwerpen."1 "Een groen Europa zonder geïmporteerde energie", ETH Zürich
En om de resultaten te laten zien hebben ze een online open source tool ontwikkeld.

Binnen de mogelijkheden die de tool biedt, is er een verscheidenheid aan geografische configuraties waarmee verschillende gebieden kunnen worden geanalyseerd of regio's van het Europese continent kunnen worden geprioriteerd. Het is dus mogelijk te bestuderen waar installaties of centrales voor hernieuwbare energie moeten worden geplaatst, wetende wat de mogelijke voor- en nadelen zijn.

Een tool voor het begrijpen van de potentiële energietoekomst en het mogelijk maken van besluitvorming

 

Een tool kan Europa naar zelfvoorzienende energie en onafhankelijkheid van fossiele brandstoffen leiden

De belangrijkste functie en prioriteit achter het maken van dit online-instrument door de onderzoekers, is onderzoekers en besluitvormers te helpen een beter inzicht te krijgen in mogelijke toekomsten op energiegebied. Dit door hen in staat te stellen met meer zekerheid de voorwaarden te analyseren voor de totstandbrenging van een groene en zelfvoorzienende energiesysteemomgeving voor Europa.

Ondanks de verschillende onzekerheden waarmee de studie is omgeven, blijkt uit het model en het ontwikkelde instrument dat de Europese landen, als zij samenwerken door middelen en kennis te bundelen, onafhankelijkheid en een koolstofarme economie kunnen bereiken.

Bent u geïnteresseerd in het leveren van een bijdrage aan energie-onafhankelijkheid?

Neem contact met ons op voor een gratis offerte en de overstap naar zonne-energie.
Handel nu
Vul het onderstaande formulier in.
Adres
Gelieve enkel cijfers in te voeren, zonder spaties.

Wanneer u uw gegevens naar SunPower stuurt, gaat u akkoord met de gebruiksovereenkomst en het privacybeleid van SunPower.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.