Energy efficient solar power installation on the second production plant of Next Hydraulics

Hoeveel vermogen mag u na 10 jaar echt verwachten van uw zonnepanelen?

Zonnepaneel Technologie

Toen Next Hydraulics in 2008 bezig was met het ontwerp en de bouw van een tweede productielocatie, was het doel om het gebouw voor wat betreft energie zelfvoorzienend te maken.

Het bedrijf ontwerpt en produceert mobiele hefapparatuur voor klanten over de hele wereld en is gevestigd in Boretto in Italië. Next Hydraulics is eenpionier op het gebied van het opwekken van schone energie op een industriële locatie. Het bedrijfzocht naar een systeem dat zonlicht kon omzetten in bruikbare elektriciteit en dat enige mate van autonomie bood van de energie uit het net.

Dit resulteerde in de installatie van een PV-systeem met 481 SunPower Maxeon-zonnepanelen op het dak. Volgens het bedrijf is de opbrengst van het systeem 14 jaar later nog steeds hoger dan in eerste instantie werd verwacht.

Betrouwbare prestaties van zonnepanelen in de loop der jaren

Voor Oreste Masetti, CEO van Next Hydraulics, was het al lang eerste prioriteit om te investeren in schone energie en in een installatie die in de loop der jaren zoveel mogelijk piekvermogen zou opwekken en betrouwbare prestaties zou leveren.

Zoals bij alle industriële apparatuur geldt dat het installeren van een PV-systeem een grote investering is die besparingen moet opleveren. Daarom zijn factoren als de betrouwbaarheid en de energieopbrengst van zonnepanelen van doorslaggevend belang.

Om hun doel te bereiken deed Next Hydraulics een beroep op Project Group, sinds 2006 expert in het installeren van residentiële en industriële fotovoltaïsche systemen. Project Group is SunPower Premier Partner en heeft meer dan 400 industriële PV-systemen geïnstalleerd, waarmee de kwaliteit van SunPower Maxeon-modules in de praktijk wordt bewezen.

Installation of 481 SunPower Maxeon panels at the Next Hydraulics production site

Hogere energieopbrengst dan verwacht

Op de productielocatie van Next Hydraulics werden op een oppervlak van 742 vierkante meter 481 SunPower Maxeon-panelen geïnstalleerd. In het ontwerp van de installatie werd optimaal gebruikgemaakt van alle beschikbare ruimte op de dakhellingen met ligging op het zuiden.

Met SunPower Maxeon-modules kon Project Group in totaal 108 kWp installeren, ongeveer 30% meer dan de conventionele technologie die toen beschikbaar was, op hetzelfde oppervlak.

Volgens Next Hydraulics hebben de modules in de afgelopen vijf jaar gemiddeld 1204 kWh/kWp opgewekt. Dat is meer dan in de eerste jaren na de installatie. Sinds de installatie van de panelen in 2008 is er niet één module vervangen.

Yearly output of SunPower solar installation on Next Hydraulics rooftop

Jaarlijkse opbrengst van de SunPower zonne-installatie op het dak van Next Hydraulics over een periode van tien jaar.

Zonne-energie draagt bij aan beter voorspelbare productiekosten

Minimaal onderhoud van de panelen en een ononderbroken stroomvoorziening zijn essentieel voor de activiteiten van Next Hydraulics, want het bedrijf maakt op de productielocatie non-stop gebruik van een automatische verfinstallatie.

Volgens het bedrijf zijn de zonnepanelen om twee redenen nuttig voor de productie. Op de eerste plaats garanderen ze een onafhankelijke energievoorziening voor werkzaamheden die 24/7 worden uitgevoerd. Daarnaast zorgt het gebruik van zonne-energie voor stabiele en voorspelbare productiekosten.

Voor Next Hydraulics was de keuze om in 2008 te investeren in zonnepanelen een economische en ecologische beslissing. De constante opbrengst van de zonne-energie heeft geleid tot een betere terugverdientijd van de panelen en dus tot lagere energiekosten. En de overstap naar schone energieopwekking past in de visie van het bedrijf om de impact op het milieu te verminderen.

Omdat de opbrengst en het rendement van SunPower-panelen uitstekend zijn, veel beter dan concurrerende producten, zijn we erin geslaagd om onze doelstelling te behalen. Ik adviseer managers van andere bedrijven om te investeren in zonnepanelen, zowel bij nieuwbouw als bij werkzaamheden aan bestaande gebouwen, zoals renovaties, vernieuwing van daken [or] energie-upgrades. Dankzij deze overstap naar een duurzamere toekomst zijn we erin geslaagd onze energiekosten te verlagen en zijn we zo zelfvoorzienend mogelijk.
Oreste Masetti, Managing Director, Next Hydraulics

Ontvang onze nieuwsbrief en nieuwe blogs

Meld u aan voor nieuws via e-mail
Vul het onderstaande formulier in.
Adres
Gelieve enkel cijfers in te voeren, zonder spaties.

Wanneer u uw gegevens naar SunPower stuurt, gaat u akkoord met de gebruiksovereenkomst en het privacybeleid van SunPower.