We are main characters of ‘Solar Decade’: with the need for renewable and clean energy continues to grow rapidly also the need of quality.

Koploper bij de transitie naar zonne-energie

Zonnepaneel Technologie

Nu steeds meer mensen op zoek gaan naar alternatieve energiebronnen, blijft de behoefte aan hernieuwbare en schone energie van hoge kwaliteit snel toenemen. De groeiende belangstelling komt ook doordat mensen zich steeds meer bewust zijn van de ecologische en economische voordelen van het omzetten van zonlicht in energie voor woningen. Daarom hebben insiders in de branche de komende 10 jaar uitgeroepen tot het 'decennium van de zonne-energie'.

Toenemende vraag naar zonne-energie

2021 was het beste jaar ooit voor zonne-energie in Europa1 Walburga Hemetzberger, ”2021 was a record-breaking year for European solar, now we must increase ambition”, PV Magazine, https://www.pv-magazine.com/2022/01/12/2021-was-a-record-breaking-year-for-european-solar-now-we-must-increase-ambition/, (geraadpleegd in juli 2022) en het jaar waarin het installatierecord van 2011 werd gebroken. In datzelfde jaar was zonne-energie in de VS goed voor 46% van alle nieuw toegevoegde capaciteit voor elektriciteitsopwekking.2 Solar Energy Industries Association, “Solar Market Insight Report 2021 Year in Review." https://www.seia.org/research-resources/solar-market-insight-report-2021-year-review , (geraadpleegd in 2022). Als op zichzelf staande statistieken zijn deze cijfers bemoedigend, vooral omdat zonne-energie relatief nieuw is in vergelijking met andere vormen van energie.

Amper 40 jaar geleden werden zonnecellen alleen nog maar op satellieten gebruikt. Tegenwoordig is de technologie van zonnepanelen voor commercieel en privégebruik enorm ontwikkeld en verbeteringen in rendement, betrouwbaarheid, duurzaamheid en esthetiek blijven elkaar opvolgen.

Vooruitgang op het vlak van technologie en rendement van zonnepanelen

Moderne zonnepanelen zetten, in vergelijking met hun voorgangers, steeds meer energie van de zon om in elektriciteit voor huizen. Het goede nieuws voor consumenten is dat hoe meer energie één enkel paneel omzet, hoe minder panelen er op het dak van een huis nodig zijn.

Hoeveel vermogen een huis nodig heeft, hangt natuurlijk af van verschillende factoren Bijvoorbeeld van hoeveel elektriciteit een huiseigenaar gebruikt en voor hoeveel van het huis de zonnepanelen stroom moeten leveren. Maar één ding is zeker: vooruitgang in de technologie van zonnepanelen betekent betere prestaties van zonnepanelen en een maximaal vermogen.

We are main characters of ‘Solar Decade’: with the need for renewable and clean energy continues to grow rapidly also the need of quality.

Indrukwekkende prestaties op het gebied van innovatie van zonnepanelen

De technologie van de SunPower-zonnepanelen van Maxeon breekt al sinds 1985 alle records op het gebied van innovatie. Ons bedrijf is opgericht door pioniers voor wie de grootste technische uitdaging was erachter te komen hoe zonnecellen kosteneffectiever konden worden gemaakt.

Zo begon een zoektocht die bijna 40 jaar later heeft geresulteerd in de beste technologie en slimme energieoplossingen voor residentiële en commerciële klanten die profiteren van de langste garantie in de zonne-energiebranche.

Als koploper op het gebied van duurzaamheid investeert Maxeon meer in R&D (research and development) dan elke andere fabrikant van zonnepanelen. Het rendement en de betrouwbaarheid van onze zonnepanelen is ongeëvenaard, omdat ze grondig worden getest in reële, alledaagse omstandigheden.

Maxeon Solar Technologies is built upon 35 years of boundary-pushing solar DNA

Maxeon Solar Technologies is voortgekomen uit 35 jaar grensverleggend DNA op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd in 2020 opgericht als een zelfstandig bedrijf na een spin-off van het in de VS gevestigde SunPower Corporation. Het ontwerpt, produceert en verkoopt toonaangevende zonne-energieproducten in meer dan 100 landen.

Wij maken de transitie naar zonne-energie mogelijk

Grenzen verleggen zit al 35 jaar in ons DNA. De producten en oplossingen van Maxeon zijn inmiddels beschikbaar over de hele wereld, dankzij ons vertrouwde netwerk van meer dan 1.700 partners en distributeurs. En als pioniers op het gebied van duurzame zonne-energie hebben we al meer dan een miljoen klanten geholpen om een positieve impact op de wereld te hebben door over te stappen op zonne-energie.

Wanneer maakt u de overstap?