Renewable Energy for Sustainable Tourism_hero

Hernieuwbare energie voor duurzaam toerisme

Maxeon voorziet het avonturenpark Barrancas del Cobre van zonne-energie om ecologisch verantwoord toerisme te stimuleren.
Maxeon zonnepanelen

Doe je ogen even dicht en ga in gedachten met ons mee naar een uithoek van de wereld waar je de grootsheid van de natuur in volle pracht kunt ervaren. Stel je voor hoe de ravijnen zich voor je ontvouwen, uitgestrekt en steil, als rimpels die door het verstrijken van de tijd in de huid van de aarde zijn geëtst. Dit is Barrancas del Cobre, ofwel de Koperkloof, een plek die met zijn majestueuze en ongeëvenaarde schoonheid tot de verbeelding spreekt. Vanuit de hoogte ontvouwen ravijnen zich als geologische littekens, een stille herinnering aan de geschiedenis van de aarde.

In dit adembenemende landschap vind je veerkrachtige gemeenschappen, die in volledige harmonie met de natuur leven. Inheemse dorpen liggen verscholen in de heuvels, en de huizen lijken helemaal op te gaan in het land. De melodieën van de wind die door het riet danst, versmelten hier met het gezang van vogels tot een symfonie die al eeuwenlang te horen is.

In deze magische uithoek van moeder aarde hebben we Maxeon Solar Technologies voor duurzaamheid opgenomen in het weefsel van de regio. In het avonturenpark van Barrancas del Cobre, een oase van verwondering en schoonheid, sluiten onze doelstellingen perfect aan op het wonder van de natuur. Hier vormt zonne-energie een straal van hoop, waarmee de voorzieningen nieuw leven wordt ingeblazen en een passie voor duurzaam toerisme wordt aangewakkerd. Deze alliantie met de natuur verrijkt niet alleen ons leven, maar beschermt ook het erfgoed van Barrancas del Cobre voor nog vele generaties na ons.

Maxeon Lights Up the Adventure Park with Solar Energy, Promoting Environmentally Responsible Tourism

Duurzaam toerisme stimuleren met hernieuwbare energie

Volgens Marisol Morales Aragón, directeur van het avonturenpark van Barrancas del Cobre, heeft de installatie van zonnepanelen van Maxeon in Mexico een cruciale rol gespeeld bij de ontwikkeling van een model voor het verbruik van schone energie. Dit initiatief is essentieel voor het verkleinen van onze ecologische voetafdruk bij de transitie naar grootschalige toepassing van zonne-energie.

Dankzij deze aanpak was het mogelijk om ook lokale gemeenschappen toegang te geven tot zonne-energie en te laten profiteren van de voordelen ervan. Dat heeft geleid tot vermindering van ongelijkheid en bevordering van inclusie.

Het project kende heel wat technische uitdagingen omdat de zonnepanelen boven op het restaurantgebouw moesten worden aangebracht, waardoor het een van de hoogste installaties in Mexico is. Ondanks de lage temperaturen tijdens de installatie, die daalden tot -5°C, werd het project succesvol afgerond.

 

Promoting Sustainable Tourism with Renewable Energy

Uiteindelijk blijkt uit de installatie van zonnepanelen in het avonturenpark van Barrancas del Cobre dat de keuze voor duurzame toeristische bestemmingen zoals deze kan bijdragen aan het verminderen van onze ecologische impact en de ondersteuning van lokale gemeenschappen. En dat heeft wereldwijd impact.

Wij van Maxeon Solar Technologies zijn trots op onze aanwezigheid in Mexico, waar we twee fabrieken hebben. Duurzaam ontwerp en verantwoorde productie staan bij ons hoog in het vaandel.

Schone energie voor initiatieven voor duurzaam toerisme

Als resultaat van onze gezamenlijke inspanningen heeft het avonturenpark van Barrancas del Cobre de prijs voor sociaal en duurzaam toerisme in Ibero-Amerika in de wacht gesleept. Ook wordt het park vermeld in de lijst met 100 plaatsen in Mexico die je beslist gezien moet. Deze twee onderscheidingen vormen het bewijs van de inzet voor duurzaamheid en respect voor de natuur.

We willen iedereen graag meenemen in dit inspirerende verhaal. Het omarmen van duurzaam toerisme en het gebruik van zonne-energie in ons dagelijks leven is niet alleen goed voor het milieu, maar draagt ook bij aan de ontwikkeling van bloeiende gemeenschappen en het welzijn van iedereen.

Samen kunnen we bouwen aan de toekomst die ons voor ogen staat, waarin mens en natuur in harmonie naast elkaar kunnen bestaan.