instalación completa llave en mano de 600 W, con paneles bifaciales Performance, Stryker, Mexico

Zonne-energie voor de zorg

Partners

De overstap van je bedrijf naar zonne-energie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook een slimme financiële strategie. Uit demografische gegevens blijkt dat gezondheid niet vrijblijvend is: het is een mondiale noodzaak die steeds belangrijk wordt. Verlaging van de energiekosten kan bedrijven ruimte geven te investeren in innovatie of om hun productiecapaciteit te verbeteren. In dit artikel laten we je zien hoe zonne-energie de perfecte partner is voor financiële groei en veerkracht in een wereld waarin alles meer dan ooit om welzijn draait.

Technologie en zonne-energie: de transformatie van een van de grootste bedrijven uit de beademingszorg

Fisher & Paykel Healthcare, een baanbrekend technologiebedrijf met patenten op het gebied van beademingsapparatuur, wil optimaal presteren in alle aspecten van de bedrijfsvoering, van productontwikkeling tot faciliteiten. Dit is een bedrijf dat elke dag levens redt. In elk aspect van de bedrijfsvoering zie je dus de inzet terug om uitstekende prestaties te leveren. Bij het streven naar perfectie wil Fisher & Paykel Healthcare CO2-neutraal gaan werken en de overstap maken naar schone energie, waarbij kwaliteit en zorg centraal staan in alle activiteiten.

Via een landelijke aanbesteding voerde het bedrijf strenge beoordelingen uit om de juiste leverancier te selecteren. De keuze viel op SunPower Maxeon, ondanks dat deze leverancier niet de laagste prijs aanbood: doorslaggevend waren de garantie van 40 jaar en de uitzonderlijke kwaliteit van de zonnepanelen, met daarbij opgeteld de installatie-ervaring en after-sales service van Lux Salvo. De initiële investering is naar schatting over vijf jaar terugverdiend en daarna leveren deze panelen nog minstens 35 jaar besparingen op.

Dit zonne-energiesysteem in Tijuana bestaat uit 1330 SunPower Maxeon-panelen met een totaal vermogen van 625 kW. Verwacht wordt dat het jaarlijks ongeveer 997 MWh schone energie opwekt. Naast de grote besparingen die Fisher & Paykel Healthcare op de energierekening heeft gerealiseerd, heeft het bedrijf ook zijn uitstoot weten te verminderen met een hoeveelheid die overeenkomt met bijna 3 miljoen kilometer rijden op gas: een grote bijdrage aan een gezonder milieu.

Instalación completa llave en mano de 625 kW por Fisher & Paykel Healthcare en Tijuana

Productie van medische apparatuur op zonne-energie

Stryker Manufacturing is koploper op het gebied van de productie van medische apparatuur en hulpmiddelen. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling van innovatieve technologieën om de zorg en levenskwaliteit van patiënten te verbeteren. En nu heeft het bedrijf de overstap gemaakt naar zonne-energie om de productie te verduurzamen. Tijdens het aanbestedingsproces heeft Lux Salvo de voordelen van tweezijdige SunPower Performance-zonnepanelen voor dit project uiteengezet.

Het zonne-energiesysteem van Stryker Manufacturing bestaat uit 1132 tweezijdige SunPower Performance-panelen met een totaal vermogen van 600 kW. Verwacht wordt dat het jaarlijks ongeveer 1 GWh schone energie opwekt. Naast de financiële besparingen heeft Stryker Manufacturing zijn uitstoot weten te verminderen met een hoeveelheid die gelijk staat aan die van 159 voertuigen op gas.

In de prijsstrategie voor dit type zonnepanelen ligt de focus op 'waar voor je geld'. In combinatie met ons portfolio wekt dat veel vertrouwen bij onze klanten. We brengen hen in contact met andere klanten die in projecten met aanzienlijke budgetten hebben geïnvesteerd, zodat zij hun ervaringen kunnen delen, aldus de Chief Commercial Officer
Octavio Garza van Lux Salvo.
Instalación completa llave en mano de 625 kW por Fisher & Paykel Healthcare en Tijuana

Zorgeloze installatie dankzij onze partner

Beide bedrijven hanteren zeer strikte veiligheidsnormen en "als leveranciers hebben we bij elke stap goed voor hen gezorgd", voegt Garza toe. De wind was echter een onverwachte uitdaging, waardoor er tijdens de installatie uitvaltijd ontstond. Garza legt uit:

Er waren weken waarin we vanwege de slechte weersomstandigheden maar twee dagen konden werken. Dit had gevolgen voor de productiviteit van het personeel en maakte het een hele uitdaging om de afgesproken deadlines te halen. Maar we hebben alles op alle gezet om ervoor te zorgen dat het project een succes werd. We slaagden erin de productiviteit te verbeteren en kregen twee extra weken marge bovenop de 90 dagen vóór de ingebruikname als compensatie voor de weersomstandigheden.

Optimalisatie voor een hoger rendement via energie

Als het gaat om energiebesparing monitoren wij dagelijks in realtime hoeveel energie wordt opgewerkt en gefactureerd. Onze klanten hebben een beeld hoe hun volgende factuur eruit zal zien, omdat deze direct gerelateerd is aan het percentage opgewekte zonne-energie. Er is ook een tolerantie van +/- 5% op de geschatte besparingen.

Voor optimaal rendement is het cruciaal dat zonnepanelen op commerciële daken regelmatig worden gereinigd. Daarom hebben beide klanten ook het onderhoud van hun systemen aan ons toevertrouwd. Verder monitoren we de systemen voortdurend zodat we ze waardevolle informatie kunnen geven om hun operationele resultaten te optimaliseren. Op lange termijn willen we totaaloplossingen bieden voor economisch en ecologisch succes voor medische bedrijven door slim gebruik van zonne-energie.

Stap ook over op zonne-energie en leid je bedrijf naar een schonere, gezondere toekomst met Lux Salvo en SunPower!