Time Magazines Best Inventions

De beste uitvindingen van 2019 volgens TIME Magazine

TIME Magazine heeft op hun lijst met beste uitvindingen van 2019 drie pioniers op het gebied van zonne-energie die werken met SunPower-technologie geplaatst.
Bedrijf
Zonnepaneel Technologie
Solar Pioneers

Elk jaar zet TIME de beste uitvindingen die de wereld slimmer en mooier maken in de schijnwerpers. Hiervoor vraagt het tijdschrift aan redacteuren en correspondenten over de hele wereld om nominaties voor de verschillende categorieën in te dienen. Ook online kunnen suggesties worden aangemeld. Elk voorstel wordt beoordeeld aan de hand van diverse factoren zoals originaliteit, creativiteit, impact, ambitie en effectiviteit.

Lees meer over drie zonne-energiepioniers die de TIME Top 100 van beste uitvindingen in 2019 hebben gehaald met zonnetechnologie van SunPower.

De Nederlandse start-up Lightyear is grensverleggend in ‘clean mobility’. Hun revolutionaire op zonne-energie aangedreven elektrische auto, Lightyear One, geeft bestuurders binnenkort ongekende vrijheid met een ongelooflijke actieradius van maar liefst 725 km na één keer laden. Ook qua techniek en design is de auto een hoogstandje, waarbij SunPower® Maxeon-zonnecellen naadloos zijn verwerkt in de carrosserie van de auto - een primeur voor een personenauto. We vinden het een enorme eer dat we Lightyear als leverancier kunnen voorzien van en daarmee de visionaire spirit van dit bedrijf kunnen steunen.

Lightyear One - Parked in the Sun.jpg

De draagbare koffer op zonne-energie van We Care Solar verhoogt de veiligheid van thuisbevallingen in afgelegen streken. In samenwerking met SunPower en Stiftung Solarenergie Philippines heeft We Share Solar 60 koffers op zonne-energie ingezet om plattelandsscholen in de Filipijnen te voorzien van licht en stroom. De koffers zijn gebouwd door studenten in Californië. SunPower sponsorde het programma en bood ondersteuning aan vrijwilligers met het uitvoeren van kwaliteitscontroles van de apparatuur en het voorbereiden van het traject. Stiftung Solarenergie Philippines selecteerde met hulp van plaatselijke gemeenschappen de scholen, installeerde de systemen en zorgde voor training van de gebruikers en voor nazorg.

We Share Solar is het STEM-onderwijsprogramma van We Care Solar, een non-profitorganisatie uit Berkeley (Californië) die zich richt op het beschikbaar stellen van energie in de gezondheidszorg en het onderwijs.


Videorechten: Ninja Dog Studios www.wesharesolar.org

YOLK Solar Cow kan de TIME-award toevoegen aan andere prijzen voor innovatie. Deze Zuid-Koreaanse start-up bevordert de toegang tot elektriciteit en onderwijs in ontwikkelingslanden. Zij richten zich vooral voor de 20% van de kinderen in Afrika die vanwege kinderarbeid geen onderwijs kunnen volgen. Iedere zonne-koe (feitelijk een grote bron van zonne-energie in de vorm van een koe) wordt buiten een school geïnstalleerd. Wanneer de schoolkinderen 's morgens aankomen, sluiten zij hun eigen ‘Power Milk’-batterijen op de koe aan om ze op te laden. Met een flexibel SunPower-paneel van 100 W worden de batterijen tijdens de lessen opgeladen. Na schooltijd nemen de kinderen de volledig opgeladen batterijen weer mee naar huis. Zo kunnen gezinnen tot wel 20% van hun inkomen besparen dat eerder aan het opladen van de telefoon werd besteed. Nog belangrijker is dat de zonne-koe een einde maakt aan de uitstoot van oplaadstations op diesel. Omdat de elektriciteit gratis is, geeft dat gezinnen direct een stimulans om hun kinderen naar school te sturen.

Alle lof voor het visionaire werk van LightyearWe Care Solar en YOLK. Allemaal maken ze gebruik van innovaties om sneller veranderingen te realiseren. Wij zijn er trots op dat onze zonnetechnologie daaraan kan bijdragen.