Get a blast of clean energy in 2024

Kies voor een nieuwe, slimme energieroutine

Zonnepaneel Technologie

Haal in 2024 het maximale uit je SunPower-zonnepanelen

De lente is aangebroken. Iedereen denkt na over een frisse start en nieuwe routines,          

zoals lid worden van een sportschool of wat gezonder eten. Maar het is ook het perfecte moment om voor een slimme energieroutine te kiezen.          

Als je op zoek bent naar manieren om hernieuwbare energie efficiënter te benutten, lees dan verder. We presenteren een paar supertips om optimaal te profiteren van je nieuwe zonnepanelen en 2024 zo goed mogelijk te beginnen.           

Dat is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Benut de zon overdag optimaal

Gefeliciteerd, je hebt al voor zonne-energie gekozen.          

Nu die glanzende nieuwe panelen op je dak zijn geïnstalleerd, is het tijd om optimaal gebruik te maken van de schone, groene energie die wordt gegenereerd.          

Kijk eerst voor welke van je huishoudelijke apparaten je over kunt stappen op elektrisch.          

Je kunt je gasfornuis bijvoorbeeld inruilen voor een inductiekookplaat. Met deze geweldige energiezuinige optie wordt voedsel direct verwarmd, zodat er minder energie wordt verspild en meer vermogen overblijft voor je waterkoker of smoothie-blender.           

Een andere goed idee is om een elektrische boiler te kopen en je douche- en badwater te laten verwarmen door je zonnepanelen. Of een warmtepomp om bepaalde kamers in je woning te verwarmen.

Een verschil van dag en nacht

Wanneer de zon schijnt, is het tijd om de elektrische apparaten in huis optimaal te benutten.          

Zet eerst de grootste energieverslinders aan: programmeer je wasmachine, start de vaatwasser en sluit de lader van je elektrische auto aan.           

Maar niet alleen de grote apparaten zijn belangrijk. Maak er ook een gewoonte van om je kleinere apparaten overdag te gebruiken. Laad dus vooral je telefoon, laptop en elektrische fiets op voordat het donker wordt.           

Zelfs door deze kleine apparaten op te laden met zonne-energie bespaar je op de lange termijn aanzienlijk.          

Het komt hierop neer: profiteer altijd optimaal van de elektriciteit die je SunPower-zonnepanelen overdag genereren.          

Dan ben je in een mum van tijd goed op weg om hernieuwbare energie efficiënt te benutten.

changing your habits when owning solar panels, and scheduling device charging in sync with the sun can help you get additional savings.

SunPower Reserve: de intelligente energieopslag voor je woning

Als je een batterij toevoegt aan het zonne-energiesysteem van je woning, heb je nog steeds gratis elektriciteit wanneer de zon ondergaat.        

SunPower Reserve is een intelligent opslagsysteem voor zonne-energie, zodat je die energie kan gebruiken wanneer dat nodig is.        

Het systeem laadt overdag op, zodat je 's avonds − wanneer er niet zoveel elektriciteit wordt opgewekt en in de winter soms zelfs helemaal niets − toch voldoende stroom hebt.         

En om het nog gemakkelijker te maken om energie te besparen, wordt SunPower Reserve geleverd met een mobiele app, de SunPower One-app. In deze app kun je zien hoe energie in je woning wordt gebruikt en welke apparaten het meest verbruiken. Kilowatts worden vertaald naar euro's en CO₂ zodat je duidelijk inzicht krijgt in hoeveel je precies bespaart.        

Een slimme manier om beslissingen te nemen en te streven naar 24/7 zonne-energie!

Je gewoontes veranderen voor een groener leven

Er zijn allerlei andere dingen die je kunt doen om het energieverbruik in je woning te verminderen. Dat geldt voor iedereen, ook voor mensen die nog geen zonnepanelen hebben.     

Ga 's ochtends onder de douche in plaats van in bad. Als je altijd korter dan vijf minuten doucht, is dat helemaal perfect.     

Gebruik de wasdroger alleen als het echt nodig is. Droog je kleding als dat kan aan de waslijn.     

Als het binnen te warm wordt, probeer de temperatuur dan te verlagen door ramen en deuren open te zetten in plaats van de airco gelijk aan te doen.      

En tot slot: kies voor kleinere apparaten die minder energie verbruiken. Kook een kopje water in de waterkoker in plaats van een hele pan op het fornuis te verwarmen. Gebruik een airfryer voor kleine maaltijden in plaats van die grote oven aan te zetten. Probeer klussen altijd met zo min mogelijk energie te klaren.      

Zelfs kleine aanpassingen kunnen een aanzienlijke impact hebben en helpen om je energieverbruik te verlagen.

Bepaal wat het beste is voor jou en je woning

We hebben laten zien dat het veel eenvoudiger is dan je zou denken om hernieuwbare energie efficiënt te gebruiken.     

Maar zoals bij elke nieuwe routine geldt ook hier: het is geen bestemming, maar een reis. Dus experimenteer, doe aanpassingen en bepaal wat het beste is voor jou en voor je woning.      

Als je een beetje plant en deze tips volgt, ben je voordat je het weet een expert op het gebied van zonne-energie en profiteer je van de voordelen van SunPower: een groenere planeet en een lagere energierekening.

Solar’s pretty sweet