Home Solar Power System

Benut elk straaltje zonlicht optimaal met het nieuwe Maxeon residentiële systeem voor zonne-energie

Huiseigenaren
Overstappen op zonne-energie
Zonnepaneel Technologie

U heeft het al druk genoeg. En eerlijk gezegd lijkt het zoeken naar de beste technologie voor zonne-energie behoorlijk ingewikkeld. Daarom hebben wij een residentieel systeem voor zonne-energie ontworpen dat doet wat u doet: het haalt het beste uit elk moment... en uit elk straaltje zonlicht.

Met de SunPower Maxeon 5 AC-module, het residentiële systeem voor zonne-energie, kan ieder paneel het maximale vermogen leveren doordat de panelen onafhankelijk van elkaar werken. Dat is anders dan bij conventionele residentiële zonnepanelen en het betekent voor u meer energie, een hogere betrouwbaarheid en resultaten die u op uw telefoon kunt controleren – en dat alles ondersteund met een toonaangevende garantie in deze categorie.

Wat is Maxeon 5 AC-module, het residentiële systeem voor zonne-energie?

De term “AC-module” klinkt misschien technisch, maar staat gewoon voor technologie die elk straaltje zonlicht optimaal benut. Het systeem bestaat uit 3 hoofdonderdelen:

 • Het SunPower Maxeon 5-zonnepaneel, het krachtigste paneel voor residentiële zonne-energie.
 • Een Enphase IQ7A micro-omvormer die speciaal is afgesteld op Maxeon 5-specificaties zodat ieder zonnepaneel onafhankelijk kan werken.
 • De app Enphase Enlighten waarmee u de prestaties van uw residentiële zonnepanelen kunt bekijken en delen.

SunPower Maxeon 5 AC-module, het residentiële systeem voor zonne-energie

residentiële zonne-energiesysteem SunPower Maxeon 5 AC-module

Volgens ons biedt deze combinatie de meest geavanceerde technologie voor residentiële zonne-energie. Dat komt door drie belangrijke voordelen:

1. Gewoonweg krachtig

Met maximaal 415 watt is de SunPower Maxeon 5 gewoonweg het krachtigste paneel voor residentiële systemen voor zonne-energie1 Op basis van een zoekopdracht in datasheets op websites van de 20 grootste fabrikanten van rasters met 66 cellen volgens IHS, in juni 2020. . Dat betekent dat u minder dakoppervlak nodig heeft voor uw systeem en ruimte overhoudt voor uitbreiding, bijvoorbeeld voor een elektrische auto of nieuwe elektrische apparatuur.

vergelijking tussen stringomvormers en micro-omvormers, residentiële zonnepanelen

Ons voordeel is zelfs nóg groter als u zo veel mogelijk energie wilt opwekken op een beperkt dakoppervlak. SunPower Maxeon 5 AC-module, het geïntegreerde residentiële systeem voor zonne-energie genereert gedurende 25 jaar tot 50% meer energie dan conventionele zonnepanelen op hetzelfde oppervlak2 Bron: PVsyst-simulatie. Aannamen: Residentieel dak in Amsterdam onder een hoek van 30 graden met verticale installatie. Gemiddelde systeemgrootte is 6,0 kWp SunPower Maxeon AC-module: Max5 AC 415 W (Enphase IQ7A-72-x-INT). Conventionele modules Mono PERC 310 W (0,55% degradatie per jaar) + toonaangevende stringomvormer. .

vergelijking in kWp tussen stringomvormers en micro-omvormers, residentiële zonnepanelen

wat is een micro-omvormerWat is een micro-omvormer?

Een micro-omvormer is een klein elektronisch apparaat dat onder elk zonnepaneel zit. De belangrijkste taak ervan is het omvormen van de gelijkstroom van uw zonnepanelen naar wisselstroom voor gebruik in uw woning of teruglevering naar het elektriciteitsnet.

2. Betrouwbaar krachtig

Ons residentiële zonne-energiesysteem met AC-module is betrouwbaarder dan systemen met een conventionele architectuur. Bij conventionele systemen met stringomvormers kan bijvoorbeeld door één defect het volledige systeem uitvallen. Als die omvormer uitvalt, wordt het hele zonne-energiesysteem uitgeschakeld. Bij onze AC-modules neemt de betrouwbaarheid van het systeem echter toe door een uiterst stabiele micro-omvormer onder ieder zonnepaneel.

residentiële zonnepanelen, vergelijking in systeemvermogen tussen stringomvormers en micro-omvormers

Omdat ieder paneel onafhankelijk werkt, heeft bovendien zelfs gedeeltelijke schaduw weinig invloed op uw besparingen. De meeste zonne-energiesystemen zijn net zo betrouwbaar als de zwakste schakel. Als één paneel ermee ophoudt of gedeeltelijk in de schaduw ligt, gaat elk paneel terug naar dat niveau.

residentiële zonnepanelen, vergelijking in systeemvermogen tussen stringomvormers en micro-omvormers

Tot slot is ons residentiële zonne-energiesysteem met AC-module betrouwbaarder, omdat de verhoogde veiligheid leidt tot minder uitval. De micro-omvormer zet de gelijkstroom met hoogspanning op het dak onmiddellijk om in wisselstroom met laagspanning. Verder worden onze zonnepanelen en micro-omvormers al in de fabriek samengesteld, niet op uw dak. Dat voorkomt extra stappen voor bekabeling en de kans op problemen met elektrische verbindingen.

Iedere Maxeon 5 AC-module bevat basistechnologie die uitgebreid is getest en die wordt ondersteund met een toonaangevende garantie.

sunpower plus enphase garantie, 25 jaar

 

 • Nummer 1 voor wat betreft duurzaamheid3 Jordan, et. al. Robust PV Degradation Methodology and Application, PVSC 2018.
 • 0,005% retourpercentage van panelen4 A Comparative Study: SunPower DC Solar Module Warranty Claim Rate vs. Conventional Panels." SunPower Corporation. 2019.
 • Verwachte gebruiksduur van 40 jaar5 Gebruiksduur van 40 jaar van de SunPower-module. SunPower-whitepaper. 2013.
 • 3,5 miljard zonnecellen en 35 miljoen zonnepanelen geleverd
 • 25 jaar garantie op product, vermogen en service6 Service alleen van toepassing op de PV-module die oorspronkelijk is geïnstalleerd in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland of het Verenigd Koninkrijk. De reikwijdte van de dekking onder de garantie verschilt per land. Ga voor meer informatie over de garantievoorwaarden in uw land naar maxeon.com/legal.
 
 • 1 miljoen uur getest
 • 0,05 % retourpercentage van micro-omvormers
 • Geen bewegende delen of ventilatoren
 • 28 miljoen micro-omvormers geleverd
 • Toonaangevende garantie voor micro-omvormers

3. Zichtbaar krachtig

Het mooiste is dat u de prestaties van uw residentiële zonnepanelen altijd en overal zelf kunt controleren. Met de app kunt u de werking van de panelen in realtime bekijken en blijft uw systeem altijd aangepast aan de nieuwste tarieven en systeemverbeteringen.

enphase-app residentieel zonne-energiesysteem, tabletweergave

De Enphase Enlighten™-app

U kunt de app nu downloaden uit de App Store of Google Play.

Download uit de App Store - Apple

Haal de app op uit Google Play - Android

Met veel plezier bieden wij u het meest geavanceerde residentiële systeem voor zonne-energie ter wereld. Nóg een manier om bij te dragen aan een positieve verandering in de wereld, en zo onze bedrijfsdoelstelling Powering Positive Change™ te realiseren.

Brochure residentiële Maxeon 5 AC-module

Meer informatie over de Maxeon 5 AC-module

Meer informatie over het krachtigste residentiële zonnepaneel in Europa

Begin met besparen op uw energierekening
Kies nu voor zonne-energie
Vul het onderstaande formulier in.
Adres
Gelieve enkel cijfers in te voeren, zonder spaties.

Wanneer u uw gegevens naar SunPower stuurt, gaat u akkoord met de gebruiksovereenkomst en het privacybeleid van SunPower.

 

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.