MeePanyar header

Waarom we deelnemen aan het Global Compact van de Verenigde Naties

In het eerste hele kwartaal ondertekent Maxeon Solar Technologies 's werelds grootste initiatief op het gebied van duurzaam ondernemen.
Overstappen op zonne-energie

Jeff Waters, Chief Executive Officer

De zeer geavanceerde zonne-energieproducten van Maxeon Solar Technologies dragen bij aan de strijd tegen klimaatverandering in meer dan 100 landen over de hele wereld. En toch maken we in 2020 ons debuut als onafhankelijk bedrijf, te midden van een pandemie, toenemende ongelijkheid en een urgente klimaatcrisis. Als doelgerichte wereldwijde organisatie geloven we dat we de grootste impact kunnen maken door ons aan te sluiten bij de meer dan 12.000 bedrijven in 160 landen die ook geloven dat we samen de wereld kunnen verbeteren.

Met veel plezier maken we bekend dat Maxeon Solar Technologies deelneemt aan het Global Compact van de Verenigde Naties (VN), 's werelds grootste duurzaamheidsinitiatief. Het is een gedurfde stap in de richting van een meer holistische visie op ecologische, sociale en bestuursdoelen(ESG). In de loop van het komende jaar volgen een aantal acties die in het teken staan van onze niet-aflatende toewijding voor het bevorderen van ecologische duurzaamheid, sociale inclusie en goed bestuur.

Bij Maxeon streven we naar de hoogste standaarden, niet alleen voor de producten die we maken, maar ook voor de milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde methoden waarmee we dat doen. Onze zonnepanelen met hoog rendement waren de eerste met de productcertificering 'Cradle to Cradle' en de eerste waarvan de grondstoffen openbaar werden via het Declare-label. Met de toevoeging van onze fabriek Fab 4 in augustus zijn we nu de eigenaar/operator van wereldwijd vijf zonnecelfabrieken met een LEED®-certificering. En hoewel we trots zijn op onze geschiedenis als duurzaamheidspionier, geloven we dat we nog meer kunnen doen.

Door onze duurzaamheidsstrategie te verbreden naar een wereldwijd ecologisch, sociaal en governanceplatform (ESG), kunnen we een nog grotere bijdrage leveren aan de gemeenschappen waar we actief zijn. Deze belofte is geïnspireerd op onze bedrijfsdoelstelling, Powering Positive Change™. Dit is onze rotsvaste overtuiging dat door onszelf continu te verbeteren, we bijdragen aan een betere toekomst voor onze planeet, onze belanghebbenden en ons bedrijf.
Jeff Waters, CEO Maxeon Solar Technologies

Centraal in onze VN-toezegging staat het afstemmen van onze ESG-strategie op de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) van de Verenigde Naties. Dit wereldwijde raamwerk omvat 17 doelstellingen die in 2015 door alle 193 lidstaten van de VN zijn aangenomen. Het is de ideale blauwdruk om onze aanpak van duurzaamheid en decarbonisering te verbreden in de meer dan 100 landen waar we actief zijn.

Doelstellingen

Hoewel onze activiteiten direct en indirect van invloed zijn op elk van de 17 SDG's, richt Maxeon zich op vier specifieke doelstellingen.

  • Betaalbare en duurzame energie
  • Verantwoorde consumptie en productie
  • Vrede, justitie en sterke publieke diensten
  • Ongelijkheid verminderen

Deze doelstellingen sluiten ook aan op de Maxeon-waarden die ons maken wie we zijn, als bedrijf en voor wat betreft onze cultuur, en die bepalen waar we voor staan met onze klanten en investeerders. Samen op weg naar een betere wereld is voor ons geen maatwerk. Het is onderdeel van alles wat we doen, en de kern van het hoe en waarom we het doen:

Beloften

Eind 2021 willen we voor elk van deze vier SDG's specifieke doelstellingen en beloften voor 2030 formuleren. We zullen grondig onze voortgang meten en willen ook belangrijke jaarcijfers openbaar maken over specifieke investeerders in onze branche, zodat onze rapportage voldoet aan internationale standaarden.

Compact-logo

Met nog minder dan tien jaar te gaan om te voldoen aan de duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030 van de VN, wordt hernieuwbare energie een belangrijke motor voor de decarbonisatieagenda van zowel Singapore als de wereld. Bij Global Compact Network Singapore is het een topprioriteit om bedrijven via gemeenschapsvorming en capaciteitsopbouw een soepele overgang te bieden naar een toekomst met weinig koolstof. We heten Maxeon Solar Technologies van harte welkom bij het Global Compact van de Verenigde Naties en kijken ernaar uit om samen met hen krachtige maatregelen te nemen voor de SDG's.
Esther Chang,[br] Executive Director,[br] Global Compact Network Singapore

Dankzij tientallen jaren ervaring in duurzaamheid hebben we geleerd dat zorgvuldige planning essentieel is. Daarom zijn we zo enthousiast over de uitbreiding van onze ESG-inspanningen vanuit onze nieuwe basis in Singapore en over de hele wereld. Het zal tijd kosten en zoals bij elke waardevolle inspanning zullen er uitdagingen zijn. Maar niets geeft meer voldoening dan bijdragen aan een toekomst die gezonder, groener, inclusiever en rechtvaardiger is voor iedereen. We doen mee met het Global Compact van de VN om die toekomst waar te maken.

Dat bedoelen we met Powering Positive Change™.

Meer informatie over de ESG-strategie van Maxeon

Meer informatie over het krachtigste residentiële zonnepaneel in Europa

Begin met besparen op uw energierekening
Kies nu voor zonne-energie
Vul het onderstaande formulier in.
Adres
Gelieve enkel cijfers in te voeren, zonder spaties.

Wanneer u uw gegevens naar SunPower stuurt, gaat u akkoord met de gebruiksovereenkomst en het privacybeleid van SunPower.

 

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.