Arpa Industriale sceglie SunPower per il proprio impianto fotovoltaico ed inizia la missione innovazione con l’energia solare

Arpa Industriale focust op zonnepanelen

Zonne-energie als de motor van innovatie
Ondernemingen
Performance zonnepanelen
Partners

Innovatie als missie

Duurzaamheid moet gebaseerd zijn op feiten. Dat uitgangspunt voor innovatie hanteert Arpa Industriale, een bedrijf in Piëmont dat is gespecialiseerd in de productie van hogedruklaminaat (HPL).

Zonnepanelen en zonne-energie vormen de grondslag van het duurzaamheidsbeleid van Arpa Industriale voor de toekomst.Een 2,55 MWp installatie, ontwikkeld met de steun van Biotech Energia en SunPower-technologie van Maxeon Solar Technologies, stelt Arpa in staat om zijn milieudoelstellingen te behalen dankzij innovaties op het gebied van zonne-energie.

 

Onze activiteiten zijn erop gericht om het productieproces duurzamer te maken en tegelijk proberen we innovatieve producten te ontwikkelen die het milieu minder belasten.
Sandro Marini, Corporate Communications Manager en Art Director bij Arpa Industriale

Kwaliteit komt voort uit innovatie, mogelijk dankzij fotovoltaïsche zonne-energie

Door voortdurende investering in onderzoek, innovatie en duurzaamheid kunnen Arpa Industriale en Biotech Energia, sinds 2009 installatiepartner van SunPower, zich samen richten op de transitie naar de groene economie.

Arpa Industriale kiest voor zonne-energie van SunPower Maxeon voor een groene en innovatieve toekomst.

Arpa Industriale kiest SunPower-zonnepanelen voor innovatieproject.

Biotech Energia heeft voor Arpa een innovatieve installatie ontwikkeld die het bedrijf in staat stelt om zelf de energie op te wekken die het voor zijn processen nodig heeft. Hierdoor dalen de emissies en hoeft er minder elektriciteit van het net te worden afgenomen. Om de energieopbrengst van de installatie te maximaliseren, heeft Biotech Energia gekozen voor de SunPower Performance-technologie van Maxeon Solar Technologies omdat hiermee de beste resultaten kunnen worden gegarandeerd.

Het doel van het project,waarbij 6000 SunPower Performance-zonnepanelen zijn geïnstalleerd,was het garanderen van maximale productiviteit, met inachtneming van alle vereisten van de huidige regelgeving. Biotech Energia heeft dit innovatieproject succesvol afgerond en heeft de installatie in minder dan drie maanden afgerond.

 Innovatie op het gebied van zonne-energie dankzij SunPower Performance-zonnepanelen

Zonnepanelensysteem van Arpa Industriale geïnstalleerd door Biotech Energia

Biotech Energia, partner van SunPower binnen dit innovatieve project op basis van zonne-energie

Marco Ferrero, CEO van Biotech Energia, heeft geen moment getwijfeld aan de keuze voor de technologie van SunPower. Al sinds 2009, het jaar waarin Biotech Energia is opgericht, werken de twee samen. De kwaliteit en betrouwbaarheid van het product, de prestaties van de systemen, altijd boven verwachting en ononderbroken stabiel, waren doorslaggevend voor de keuze voor een langdurig partnerschap met SunPower Italia.

We hebben gekozen voor SunPower Performance-zonnepanelen zodat we kunnen rekenen op duurzaamheid, betere prestaties en minder degradatie gedurende de tijd dat het systeem in gebruik is.
Giovanni Battaglia, Maintenance and Engineering Manager bij Arpa Industriale

De installatie van Arpa Industriale is sinds januari 2020 operationeel en heeft al 8,5% meer rendement opgeleverd dan in de simulaties. Omdat meer dan 90% van de door de installatie opgewekte zonne-energie door het bedrijf zelf wordt verbruikt (met dagelijkse pieken van 98% in de zomer), daalt de afname van het elektriciteitsnet met 18%. De resultaten van het innovatieproces zijn hierdoor optimaal. Arpa verbruikt zelf ongeveer 2.600MWh/jaar van de opgewekte energie (meer dan 70.000MWh over 25 jaar).

De installatie van SunPower Performance-zonnepanelen voor innovatie op het gebied van zonne-energie

Met SunPower-technologie behaalt u maximaal vermogen terwijl tegelijk de hoogste efficiëntie wordt gegarandeerd.

Wilt u met onze Performance-panelen energieonafhankelijk worden en aanzienlijke besparingen voor uw bedrijf realiseren?

Neem contact met ons op
Vul het onderstaande formulier in.
Adres
Gelieve enkel cijfers in te voeren, zonder spaties.

Wanneer u uw gegevens naar SunPower stuurt, gaat u akkoord met de gebruiksovereenkomst en het privacybeleid van SunPower.

 

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.