Maxeon provides specialised solar panels to Loon, the solar pioneer named for the second year one of the Best Inventions of the Year by TIME Magazine

De beste uitvindingen van 2020 volgens TIME Magazine

Als pionier op het gebied van zonne-energie en partner van Maxeon is Loon geprezen omdat het bedrijf "ons leven heeft veranderd".
Partners
Solar Pioneers

Voor het tweede jaar op rij is een pionier op het gebied van zonne-energie die werkt met innovatieve SunPower Maxeon-zonnepanelen door TIME Magazine uitgeroepen tot een van de "Beste uitvindingen van het jaar". Loon (voorheen Project Loon) is maker en exploitant van een revolutionair netwerk van gigantische stratosferische ballonnen. Het bedrijf is door de redactie en correspondenten van TIME opgenomen in de jaarlijkse lijst met "100 uitvindingen die ons leven hebben veranderd".

De ballonnen van Loon, die op grote hoogte werken, hebben in noodsituaties toegang tot internet mogelijk gemaakt voor honderdduizenden slachtoffers van natuurrampen en voor ontelbaar veel mensen in regio's waar niet of nauwelijks verbinding is. Het netwerk van Loon is geïmplementeerd in landen zoals Peru, Puerto Rico en Kenia om vanuit de rand van het heelal 4G-internet beschikbaar te stellen voor cruciale communicatie waar dat het hardste nodig was.

Maxeon Solar Technologies vindt het een eer om partner van Loon te zijn voor zonne-energie. Onze gespecialiseerde zonnepanelen leveren stroom aan boordnavigatie- en luchtdruksystemen, apparatuur voor meteorologische gegevens, oplaadbare accu's en meer. Dit langdurige partnerschap ontstond in 2013 en sindsdien heeft Maxeon aan Loon stroom geleverd voor meer dan 40 miljoen kilometer en 1 miljoen vlieguren.

Langere vluchten voor meer impact

Het is nog maar een paar jaar geleden dat één ballon van Loon slechts enkele dagen in de stratosfeer kon blijven. Maar onlangs lanceerde Loon de ballon HBAL703 vanuit Puerto Rico, die pas 312 dagen later in Mexico landde. Deze opmerkelijke reis betekende niet alleen een vluchtrecord in de stratosfeer (meer dan 10 maanden!), maar liet ook zien hoeveel impact het netwerk van Loon kan hebben: als ballonnen langer meegaan, zorgt dit natuurlijk voor een betere dekking voor mensen in nood op aarde.

En in deze tijd zijn verbindingen belangrijker dan ooit. In reactie op de coronapandemie zorgt een groot aantal ballonnen van Loon momenteel voor internetverbinding in een gebied van 50.000 vierkante kilometer in het westen en midden van Kenia. Dankzij een partnerschap met de lokale telecomaanbieder Telkom Kenya kunnen hulpdiensten en geliefden met elkaar in contact blijven en dus ook levens redden tijdens de aanhoudende wereldwijde gezondheidscrisis.

Wij realiseren ons maar al te goed wat de omvang is van deze pandemie en hopen dat we met onze technologie kunnen bijdragen aan een positieve verandering door het inspirerende werk van Loon.
Jeff Waters, CEO van Maxeon Solar Technologies

Vorig jaar werden nog drie partners van Maxeon op het gebied van zonne-energie door TIME Magazine geselecteerd voor "Beste uitvindingen van 2019". De Nederlandse auto Lightyear One die werkt op zonne-energie, de Zuid-Koreaanse startup YOLK Solar Cow en het Amerikaanse bedrijf We Care Solar, leverancier van innovatieve draagbare zonne-energie, kregen lovende woorden voor hun originaliteit, invloed en effectiviteit.

Bij Maxeon zijn wij trots dat wij mogen bijdragen aan de prestaties van deze pioniers die zich inzetten om de wereld te verbeteren. Het dringt telkens weer tot ons door dat met onze geavanceerde zonnetechnologie alles mogelijk is. En dat inspireert ons om over de hele wereld te blijven werken aan onze missie: Powering Positive Change™.

Fabrikant van SunPower-zonnepanelen in Frankrijk

Een medewerker in de productiefaciliteit voor SunPower-panelen in Frankrijk inspecteert Maxeon-cellen

Overweegt u om over te stappen op zonne-energie?

Ja, inderdaad
Vul het onderstaande formulier in.
Adres
Gelieve enkel cijfers in te voeren, zonder spaties.

Wanneer u uw gegevens naar SunPower stuurt, gaat u akkoord met de gebruiksovereenkomst en het privacybeleid van SunPower.

 

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.