SunPower Performance Series

Shingletechnologie van SunPower krijgt Chinees patent

Bedrijf
Zonnepaneel Technologie

SunPower is erkend marktleider op het gebied van innovatie van fotovoltaïsche technologie en heeft onlangs een Chinees uitvindingspatent (CN 108091705) gekregen op onze fundamentele shinglezonnecelproductiemethode. Het is nog meer bewijs voor deze technologie, die al elf Amerikaanse patenten en talloze andere gepubliceerde patenten en patentaanvragen heeft gekregen in Australië, Korea, Europa en Japan.

Hoewel dit niet ons eerste Chinese patent is, is het wel het eerste dat onze Performance Series zonnepaneeltechnologie erkent. Onze P-19 zonnepaneelarchitectuur maakt gebruik van een unieke celinterconnectietechnologie, ontwikkeld door Cogenra Solar, gevestigd in Silicon Valley. We hebben Cogenra in 2015 overgenomen en in datzelfde jaar ook onze Performance Series zonnepanelen geïntroduceerd.

Nu, na jaren testen, invoeren en certificeren hebben we meer dan 2,2 gigawatt (GW) productiecapaciteit voor de Performance Series. De productie vindt plaats in onze fabriek in Hillsboro, Oregon (VS) en bij onze joint venture-partner DZS in Yixing, China. We streven ernaar onze capaciteit de komende jaren uit te breiden tot 5 GW,  dankzij de grote vraag van klanten over de hele wereld. Onze Performance Series zonnepanelen worden momenteel geïnstalleerd in energiecentrales, commerciële locaties en huizen.

Met de conventionele mono-PERC zonnecellen bieden de Performance Series panelen van SunPower meer efficiëntie, prestaties en betrouwbaarheid dan andere zonnepanelen. PERC, gepassiveerde emitter en achtercontacttechnologie, staat centraal in een architectuur die afwijkt van een standaard zonnecel.

SunPower shinglezonnepanelen

Panelen van SunPower  hebben:

  • Robuuste shinglecellen en geavanceerde omhulsels die zeer goed bestand zijn tegen thermische belasting, vochtigheid en potentieel geïnduceerde degradatie (PID);
  • Unieke parallelle circuits om hotspots te verminderen en de energieproductie te verhogen bij schaduw of vervuiling; en
  • Minimale witruimte zonder stroken om de efficiëntie te maximaliseren, de systeemkosten te verlagen en de celflexibiliteit te vergroten.

Performance Series panelen zijn op dit moment 's werelds meest gebruikte shinglezonnepanelen en zijn zeer betrouwbaar. Voor het tweede achtereenvolgende jaar noemde DNV GL, een wereldwijde, onafhankelijke energie-expert en certificatie-instelling, de Performance Series zonnepanelen een toppresteerder in alle vijf DNV GL- tests. Hiermee werd de betrouwbaarheid gemeten door middel van thermische cycli, vochtige hitte, vochtigheidsvriezing, dynamische mechanische belasting en PID.

Met trots kunnen wij ons nieuwe Chinese uitvindingspatent toevoegen aan de lijst van meer dan 1.000 patenten wereldwijd, dankzij het werk van de SunPower ontwerp- en engineeringteams. We verheugen ons op veel meer patenten in de komende jaren.