Solar Panels That Can Take the Heat

Zonnepanelen die het niet warm krijgen van hoge temperaturen

SunPower Maxeon-zonnepanelen zijn bewezen bestand tegen extreem warm weer
Huiseigenaren
Ondernemingen
Overstappen op zonne-energie
Zonnepaneel Technologie

Wereldwijd worden op elk continent hitterecords gebroken. In juli van dit jaar werden overal in Europa recordtemperaturen bereikt van Londen tot Parijs, en ook in Duitsland, Nederland en België. De dramatische gevolgen van de recordhitte in Australië zijn ook maar al te goed bekend. De stijgingen verlopen bovendien sneller dan wetenschappers hadden voorspeld.

Zonne-energie wordt algemeen erkend als een 'logische oplossing' voor snelle verlaging van de CO2-uitstoot die de oorzaak is van de opwarming van de aarde. Niet alle zonnepanelen werken echter even goed bij hoge temperaturen. Als een systeem slecht werkt, is het minder duurzaam en is het financiële rendement lager.

SunPower heeft meer dan 35 jaar ervaring en heeft meer dan 30 miljoen zonnepanelen geïnstalleerd. Met een toonaangevende R&D-investering1 Gebaseerd op cumulatieve investeringen van 2007 tot 2018. Osborne. " Analyse van R&D-uitgaven van 21 fabrikanten van PV-modules.” PVTech.com 2019. is SunPower erin geslaagd om een zonnetechnologie te ontwikkelen die optimaal presteert in barre omstandigheden als hoge temperaturen. Dat blijkt ook uit laboratoriumtests en resultaten in de praktijk. Onze superieure Maxeon-panelen behouden hun vermogen 2 tot 3 keer beter dan conventionele panelen,2 Jordan, et. al. Robust PV Degradation Methodology and Application. PVSC 2018 produceren tot wel 34% meer energie dan conventionele cellen in het eerste jaar,3 Op basis van temperatuurcoëfficiënten uit datasheets van fabrikanten in 2019. en worden ondersteund door de beste garantie uit de branche4 Op basis van een onderzoek naar garanties in oktober 2019 op websites van de 20 grootste fabrikanten volgens IHS 2018. . Maxeon-zonnepanelen hebben ook een gegarandeerd laag retourpercentage van slechts 0,005% op basis van een meting van zonnepanelen die sinds 2013 zijn geproduceerd.5 "A Comparative Study: SunPower DC Solar Module Warranty Claim Rate vs. Conventional Panels." SunPower Corporation. 2019.

High Temp Graph

Ontworpen voor optimale betrouwbaarheid bij hoge temperaturen

Uit een recent rapport van MIT blijkt dat alle zonnetechnologie minder vermogen produceert naarmate de temperatuur stijgt. In hetzelfde rapport staat dat cellen met een hoger rendement en een geavanceerde cel- en modulearchitectuur deze verliezen drastisch kunnen verminderen.6 Ian Marius Peters, Tonio Buonassisi, The Impact of Global Warming on Silicon PV Energy Yield in 2100. Massachusetts Institute of Technology (2019) '

Maxeon-panelen hebben het hoogste rendement en produceren meer vermogen bij hoge temperaturen dan alle andere zonnepanelen op de markt.7 Op basis van een zoekopdracht in datasheets op websites van de 20 grootste fabrikanten volgens IHS, in mei 2019.  Onze panelen met hoog rendement zetten meer zonne-energie om in elektriciteit en blijven daardoor koeler dan conventionele panelen. Hierdoor neemt het vermogen in de praktijk nog verder toe. SunPower Maxeon-panelen hebben niet alleen het hoogste rendement in de branche, ze behouden hun vermogen ook beter dan de meeste conventionele zonnepanelen als de omgevingstemperatuur stijgt. Onlangs werd op een onafhankelijke testlocatie in Taiwan gemeten dat de temperatuur van SunPower-panelen 8,5°C lager was dan die van het gemiddelde conventionele paneel.8 PV Insights 2019.  Dankzij deze ongeëvenaarde combinatie van een hoog rendement en een lagere bedrijfstemperatuur kunnen SunPower-panelen meer vermogen genereren dan conventionele panelen, zelfs bij extreme temperaturen.

Operating Temp Graph

Bewezen in de praktijk

Zoals eerder gezegd, werden onlangs bij een onafhankelijke test in Taiwan de werkelijke en de verwachte energieprestaties van SunPower Maxeon vergeleken. Dit wordt 'energieopbrengst' genoemd. Vergeleken met andere panelen op dezelfde locatie was de energieopbrengst van de Maxeon-panelen gedurende één jaar 5% hoger, ondanks een gemiddelde maximumtemperatuur van 27°C en een relatieve vochtigheid van 78%. En zoals uit de grafiek blijkt, bleef het opbrengstvoordeel van SunPower in vergelijking met conventionele panelen alleen maar toenemen naarmate de temperatuur steeg.

Annualized Yield Advantage

Extreme weersomstandigheden kunnen in de toekomst wel eens aan de orde van de dag zijn. SunPower blijft zich hoe dan ook non-stop inzetten voor onze missie om de manier waarop wereldwijd energie wordt opgewerkt te veranderen. Als het gaat om klimaatverandering zijn onze klanten veeleisend. Dat geldt ook voor onze zonnepanelen die uitstekend bestand zijn tegen barre omstandigheden. Samen kunnen we écht verschil maken in de strijd tegen de opwarming van de aarde.

Overweegt u om over te stappen op zonne-energie?

Neem contact met ons op
Vul het onderstaande formulier in.
Adres
Gelieve enkel cijfers in te voeren, zonder spaties.

Wanneer u uw gegevens naar SunPower stuurt, gaat u akkoord met de gebruiksovereenkomst en het privacybeleid van SunPower.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.