SunPower Performance solar panel

SunPower Performance zonnepanelen - Ongeëvenaarde kwaliteit voor een vriendelijke prijs

Al 30 jaar ontwerpt én produceert SunPower de hoogste kwaliteit zonnesystemen om wereldwijd schone energie te genereren. Voor u als woningeigenaar heeft SunPower sinds kort een nieuw type zonnepaneel in het assortiment: de SunPower Performance panelen. Van dezelfde hoge kwaliteit die u van SunPower gewend bent, levert het Performance paneel geweldige prestaties en dat ook nog eens voor een vriendelijke prijs.
Huiseigenaren
Overstappen op zonne-energie

De Performance zonnepanelen zijn ontworpen met het oog op een hoge betrouwbaarheid, maximale efficiëntie en een hoger rendement dan conventionele zonnepanelen. Ze leveren tot wel 32% meer energie op dezelfde oppervlakte over een periode van 25 jaar vergeleken met conventionele panelen1 SunPower 405 W vergeleken met een conventionele module van dezelfde afmetingen (310 W, 16% efficiëntie, ongeveer 1,94m²), 1% hogere opbrengst (Duitsland of California met 0.75 GCR, PVSim), 0.5%/jaar degradatie (Performance Serie Review Leidos – 2017). . Ze zien er ook nog eens mooi uit: volledig zwart met een strakke vormgeving staan ze goed op elk dak.

Innovatieve techniek, betere prestaties

huis met zonnepanelen op het dak

SunPower Performance panelen maken gebruik van een nieuwe techniek voor het onderling verbinden van de zonnecellen. Dit levert een betrouwbaarder, krachtiger en efficiënter zonnepaneel op.

Dit hebben we bereikt door het elimineren van de geleidende rasterlijnen, zichtbaar aan de voorkant van veel frontcontact panelen. Deze werpen schaduw op het actieve zonneceloppervlak, wat ten koste gaat van de energieopbrengst. Performance zonnecellen zijn in plaats daarvan verbonden met een geleidende lijm afkomstig uit de lucht- en ruimtevaartindustrie. Deze geleidende lijm vormt meervoudige verbindingen tussen de cellen en verbetert daarmee de energiedoorstoom. Dankzij dit innovatieve ontwerp zijn er geen kwetsbare gesoldeerde verbindingen meer nodig tussen de rasterlijnen en komt er een einde aan veel betrouwbaarheidsproblemen waar traditionele frontcontactpanelen last van hebben. Ook kunnen Performance zonnepanelen hierdoor meer licht vangen. Dit betekent een groter actief zonnecelgebied, een hogere efficiëntie én meer stroomopbrengst per paneel.

SunPower Performance panelEen andere technische innovatie die het mogelijk heeft gemaakt de opbrengst per paneel te vergroten, is het ontwerp van de zonnecellen zelf. Bij een Performance paneel zijn zonnecellen opgeknipt in 6 stroken en vervolgens dakpansgewijs gelaagd zodat er één grote zonnecel ontstaat. Deze “hypercel” maakt het mogelijk om meer actief zonnecelgebied te maken per paneel, waarmee ook de stroomopbrengst en efficiëntie worden verhoogd.

Schaduw? Geen probleem

Wist u dat de Performance panelen nog steeds buitengewoon goed presteren als er deels schaduw op valt? Bijvoorbeeld van een boom of dakrand. Dit komt door het unieke parallelle circuit ontwerp, dit beperkt stroomverlies in gedeeltelijke schaduw.

Bewezen betrouwbaarheid

De Performance panelen maken gebruik van dezelfde technologie die de afgelopen jaren met veel succes is ingezet bij grootschalige commerciële toepassingen. Hiermee hebben ze hun betrouwbaarheid ruimschoots bewezen. Het Performance paneel voor woningeigenaren (P-19) bouwt namelijk voort op SunPower's commerciële Performance zonnepaneel (P-17). Dit zijn wereldwijd de meest gebruikte zonnepanelen van deze soort2 Osborne. "SunPower levert P-Serie-modules voor een NextEra-project van 125 MW." PV-Tech.org. Maart 2017. . En dat is niet voor niets. Na uitgebreide tests door DNV GL, een wereldwijde onafhankelijke energie certificeringsinstantie, zijn de Performance panelen benoemd tot toppresteerder van 2018, met hoge scores op alle 5 test-criteria.

Meer gemoedsrust met 25 jaar garantie

Over het algemeen zijn SunPower Performance-panelen zeer concurrerend qua prijs met conventionele panelen. Bovendien worden de Perfomance-panelen gemaakt met de opgedane ervaring en kennis van bijna 25 miljoen geproduceerde Maxeon zonnepanelen. U krijgt dus nagenoeg dezelfde vertrouwde SunPower kwaliteit en – betrouwbaarheid voor een vriendelijkere prijs.

Net zoals bij alle andere typen SunPower zonnepanelen, kunt u ook bij de Performance panelen rekenen op SunPower’s Volledige Betrouwbaarheidsgarantie. Als enige in de markt 25 jaar lang garantie op zowel de zonnepanelen zelf, het vermogen als de service.