people reviewing a document

Waarom zonnepanelen de beste besteding van uw budget zijn

Als huiseigenaars kunt u op een eenvoudige manier iedere maand geld besparen, en dat op een manier die ook nog eens goed is voor het milieu! Hoe? Door over te stappen op zonne-energie! Zo draagt u uw steentje bij aan het behoud van onze planeet en uw investering betaalt zich jarenlang terug.
Huiseigenaren
Overstappen op zonne-energie

Er zijn tal van plannen te bedenken om geld te besparen. Wanneer u zich hier consequent aan houdt, scheelt dat veel geld. Thuis koken in plaats van uit eten gaan bijvoorbeeld, of minder kopen of alleen nog tweedehands.

Stelt u zich eens voor dat u elk jaar duizenden euro's bespaart met één kleine verandering. Huiseigenaars Huiseigenaren kunnen op een eenvoudige manier iedere maand geld besparen. En dat op een manier die ook nog eens goed is voor het milieu. Door over te stappen op zonne-energie bespaart u geld en draagt u uw steentje bij aan het behoud van de planeet. En na afloop van de overstap betaalt de investering zich jarenlang terug.

Stap nu over op zonne-energie en begin nog sneller met besparen

Volgens het concept tijdswaarde van geld is een euro vandaag meer waard dan morgen. Toegepast op zonne-energie betekent dit dat vandaag overschakelen op zonne-energie meer oplevert dan overschakelen over een jaar, zelfs als de prijzen van zonnepanelen dalen.

Hoe komt dat?

Zodra uw zonne-energiesysteem wordt ingeschakeld, wekt u schone energie op uit zonlicht en daalt uw energierekening. En hoewel uw besparingen afhankelijk zijn van een aantal factoren, zoals locatie, eventuele schaduw, grootte van het systeem, energietarieven en, het weer, is het overkoepelende principe hetzelfde: Hoe meer zonne-energie uw huis opwekt, des te minder elektriciteit u van het net hoeft af te nemen. Dus door nu zonnepanelen te installeren, bespaart u in principe meteen geld. Dit zijn besparingen die u zou mislopen wanneer u zou wachten.

Nu in zonnepanelen investeren is de beste manier om meer te besparen op de lange termijn. Afhankelijk van de grootte van het systeem, het elektriciteitsverbruik en geldende energietarieven kunt u uw zonnepanelen binnen vijf tot tien jaar terugverdienen . Zodra u door lagere energierekeningen quitte speelt, profiteert u de rest van de levensduur van het systeem van gratis duurzame energie. Daarom is het verstandig voor een kwalitatief hoogwaardig systeem te kiezen dat voor vele jaren een hoge opbrengst zal hebben. SunPower zonne-panelen, leveren naar verwachting zo’n 30 jaar lang besparingen op.

Geen last meer van stijgende elektriciteitstarieven dankzij zonne-energie

Over de jaren hebben we de elektriciteitstarieven flink zien stijgen, mede door de stijgende netwerkkosten en energiebelastingdruk. Hoewel de stijging dit jaar lijkt mee te vallen is op de lange termijn de verwachting dat de tarieven verder zullen toenemen. Door uw eigen duurzame elektriciteit te produceren kunt u dit soort ontwikkelingen voor zijn. Zonnepanelen van SunPower® hebben een verwachte levensduur van 40 jaar1, dus door nu te kiezen voor dergelijke panelen blijven uw elektriciteitskosten gelijk en kunt u mogelijk duizenden euro's besparen tijdens de levensduur van het systeem.

Verhoog de waarde van uw huis

De aanschaf van zonnepanelen is om meerdere redenen een slimme financiële investering: 

  • De zonnepanelen kunnen bijdragen aan een stijging van de woningwaarde.
  • Zonnepanelen bij een woning resulteren vrijwel altijd in een beter energielabel, wat gunstig is voor de waarde van uw huis.
  • Woningen met zonnepanelen worden gemiddeld sneller verkocht omdat de lagere energielasten aantrekkelijk zijn.

Lees hier alles over in onze blog over zonnepanelen en hoe deze bijdragen aan een beter energielabel.

Profiteer van lagere prijzen voor zonnepanelen

Het is tegenwoordig 100 keer goedkoper om zonnepanelen te installeren dan halverwege de jaren zeventig. Volgens GTM Research zien we de grootste dalingen bij energiecentrales, waar recent sprake was van een daling van 17 procent, terwijl de prijzen van residentiële zonnepanelen met 8,6 procent per jaar zijn gedaald. 

U vraagt zich wellicht af: “Als de prijs van zonnepanelen dalen, kan ik dan niet beter wachten totdat de prijzen nog lager zijn?” Dat kan, maar sta ook stil bij het volgende:

Als een set zonnepanelen op dit moment bijvoorbeeld € 8.000 kost, kunt u - uitgaande van bovenstaande theorie - € 688 besparen door de overstap op zonne-energie nog een jaar uit te stellen, ervan uitgaande dat de huidige kostendaling aanhoudt. Dat betekent echter ook uitstel van de onmiddellijke voordelen van zonne-energie, ook wel opportuniteitskosten genoemd. Stel dat u een elektriciteitsrekening van €77 per maand heeft (o.b.v. 4.155 kWh), dit is dus exclusief aardgas. Als u overstapt op elektrisch koken (wat gezien de afbouw van aardgas steeds vaker zal voorkomen) zal deze verhouding overigens veranderen en stijgt het elektriciteitsverbruik (met momenteel zo’n 175 kWh per jaar voor inductie en 225 kWh voor keramisch) en daalt het verbruik van aardgas.

Een verbruik van €77 per maand komt neer op €924 per jaar, kosten die u met zonne-energie misschien niet zou hebben (afhankelijk van de grootte van het systeem en het beschikbare dakoppervlak). Wanneer u dit jaar € 924  aan elektriciteit betaalt om volgend jaar € 688 te besparen, kost u dat dus geld. Als u ook nog rekening houdt met de tijdswaarde van geld, een toename aan elektrische apparaten (zoals een kookplaat) en een eventuele verhoging van de elektriciteitstarieven, is het nog minder logisch om te wachten.

 

Bespaar geld én spaar het milieu

De financiële besparingen zijn duidelijk. Niet alleen profiteert u met zonne-energie van een lagere maandelijkse elektriciteitsrekening, ook stijgt de waarde van uw huis en bespaart u vanaf dag één geld. Uw budget ziet er ineens een stuk rooskleuriger uit wanneer u de besparingen begint te zien.

Daarnaast geniet u niet alleen van financiële voordelen, maar ook van het besef dat u iets heel goeds heeft gedaan voor het milieu. U maakt gebruik van de mogelijkheid om schone, duurzame energie op te wekken die direct van de zon afkomstig is.

Volgens de website van de EPA voorkomt een residentieel zonne-energiesysteem van 8,6 kW de uitstoot van een equivalent van ongeveer 4357 kilo koolstofdioxide, waarmee het systeem het werk doet van ongeveer 50 volwassen bomen. Als een hele wijk overstapt op zonne-energie, is dat net zoiets als een heel bos planten.

Met zonnepanelen weet u dat u bijdraagt om de manier waarop wereldwijd energie wordt opgewekt te veranderen..

grafiek met dalende kosten van zonnepanelen

Volgende stappen: Besparen met zonne-energie

De overstap op zonne-energie lijkt misschien heel wat voeten in de aarde te hebben. Er zijn vele soorten zonnepanelen en -systemen beschikbaar en even zoeken op internet levert al gauw duizenden resultaten op. Een goede eerste stap is nagaan of de onderdelen van het systeem van hoge kwaliteit zijn en gegarandeerd jarenlang meegaan. SunPower-zonnepanelen zijn de krachtigste, meest efficiënte panelen op de markt. Bovendien profiteert u van onze toonaangevende 25 jaar Volledige Betrouwbaarheidsgarantie. In het onwaarschijnlijke geval dat er iets gebeurt, kunt u dus op ons rekenen.

Speciaal getrainde installateurs uit ons SunPower partner netwerk begeleiden u bij het proces. Ze zorgen ervoor dat u de meeste waar voor uw geld krijgt en gegarandeerd iedere maand bespaart op uw energierekening. Deze experts kunnen u helpen om ervoor te zorgen dat de zonnepanelen goed worden geïnstalleerd, dat u aan alle wettelijke vereisten voldoet, dat u het juiste aantal panelen aanschaft voor maximale besparingen en ook dat u gebruikmaakt van alle mogelijke regelingen zoals eventuele lokale subsidies en belastingvoordelen.

 

Ontvang een gratis offerte en kies vandaag nog voor zonne-energie

We brengen u in contact met een lokale installateur die partner is van ons.
Aan de slag
Vul het onderstaande formulier in.
Adres
Gelieve enkel cijfers in te voeren, zonder spaties.

Wanneer u uw gegevens naar SunPower stuurt, gaat u akkoord met de gebruiksovereenkomst en het privacybeleid van SunPower.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.