SunPower Fab 4 LEED solar panels

Zonnepanelen van een groene bouwer voor groene bouwers

100% van onze Maxeon IBC-zonnecellen zijn nu afkomstig uit fabrieken met een LEED Gold-certificering
Bedrijf
Zonnepaneel Technologie

Door Lindsey Wiedmann, Chief Legal Officer en ESG Executive Sponsor

De strijd tegen klimaatverandering is niet voor bangeriken. Het vergt lef, vastberadenheid en vooral de wens om jezelf hogere normen op te leggen. Onze SunPower Maxeon-zonnepanelen zijn niet alleen de meest efficiënte en meest betrouwbare panelen op de markt1 Op basis van een zoekopdracht in datasheets op websites van de 20 grootste fabrikanten volgens IHS, in juni 2020.  ,2 Jordan, et. al. Robust PV Degradation Methodology and Application. PVSC 2018 . SunPower Maxeon DC-zonnepanelen waren ook de eerste waarmee groene bouwers extra LEED-punten voor hun projecten krijgen. Dat komt door onze onderscheiding Cradle to Cradle Certified™ Bronze3 Cradle to Cradle Certified™ is een keurmerk van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.  Cradle to Cradle Certified™ is een meervoudig certificeringsprogramma dat producten en materiaal beoordeelt op veiligheid voor mens en milieu, ontwerp voor toekomstig gebruik en duurzame productie.  en de unieke transparantie over grondstoffen van het Declare-label voor panelen die we in Mexico fabriceren.

Eerder dit jaar voegden we een nieuw hoofdstuk toe aan ons verhaal over toonaangevende duurzaamheid toen onze productielocatie voor zonnecellen in Laguna, Filipijnen ('Fab 4') werd gecertificeerd voor LEED® Gold.4 LEED is een gedeponeerd handelsmerk van de U.S. Green Building Council.  Dit is onze vijfde fabriek met LEED-certificering. We zijn trots dat we nu kunnen zeggen dat vanaf augustus 2020 100% van de cellen in SunPower Maxeon-zonnepanelen afkomstig zijn uit fabrieken met een LEED Gold-certificering.

Kaart met de 5 SunPower-fabrieken met een LEED Gold-certificering

Waarom is dit van grote betekenis? Deze prestatie betekent dat onze klanten (zelf vaak bekroonde groene bouwers) erop kunnen vertrouwen dat hun zonnepanelen zijn gemaakt door een bedrijf dat dezelfde waarden heeft als zij.

De reis naar duurzaamheid

In 2015 zijn we gestart met de bouw van Fab 4. In de vijf jaar die volgden heeft ons team onvermoeibaar gewerkt om alle maatstaven van de zes categorieën van de certificering (zie onder) te overtreffen. 

Categorieën van LEED-certificering

Categorieën van LEED Gold-certificering

We willen enkele voorbeelden van onze inspanningen bij Fab 4 laten zien die tot de certificering hebben geleid. 

Duurzame locatie

SunPower-fabriek Fab 4 in Laguna, Filipijnen

Fabriek Fab 4 in Laguna, Filipijnen

Fab 4 bevindt zich in Laguna TechnoPark, een zakelijk centrum in de Filipijnen.  In de fabriek van 60.850 vierkante meter worden de Maxeon Gen 3-cellen geproduceerd voor gebruik in SunPower Maxeon 3-panelen die overal ter wereld worden geïnstalleerd.  

Onder de LEED-certificering voor gebouwontwerp en bouw (LEED BD&C) worden punten verdiend voor duurzame locaties als het project minimale invloed van de bouw op het milieu kan aantonen. Tijdens de ontwikkelingsfase van de locatie , zijn we erin geslaagd om ongeveer 20% open ruimte met vegetatie te behouden. Bovendien is de locatie goed toegankelijk met het openbaar vervoer, op de fiets en met andere efficiënte vervoermiddelen. Ook van belang is dat ruim 50% van het energieverbruik van het kantoor van Fab 4 wordt gecompenseerd door een zonne-energiesysteem op locatie dat gebruikmaakt van onze eigen SunPower Maxeon-panelen. Dit bestaat uit een zonnecarport en een installatie op het dak van ons kantinegebouw. Wanneer het gaat om zonne-energie willen we graag de krachten bundelen met de lokale gemeenschap. Daarom hebben we een klein zonnepaneelsysteem gedoneerd aan 'Bahay ni Maria', een tehuis voor in de steek gelaten ouderen en kinderen met speciale behoeften in de buurt van Calamba Laguna.

LEED-zonnepanelen, zonnecarport

Zonnecarport bij fabriek Fab 4 in Laguna, Filipijnen

Efficiënt energie- en waterverbruik

Energie- en waterverbruik zijn essentiële elemenenten waarop we langetermijn vooruitgang hebben laten zien. Bij alle sanitaire voorzieningen voor Fab 4 wordt 50,45% minder water verbruikt ten opzichte van conventioneel verbruik. ~Een permanent irrigatiesysteem is overbodig door bomen te behouden en de monocultuur van gras te vervangen door drie inheemse soorten gras van de Filipijnen.

Verder hebben we de energiesystemen van onze gebouwen, zoals verlichting, koelmachines en koeltorens, veel efficiënter gemaakt met een verbetering van 16,7% in energieverbruik ten opzichte van wat volgens ASHRAE 90.1 – 2007 is vereist.  

Materialen en hulpbronnen

Dankzij het beheerplan voor het bouwafval van de locatie is 93% van het bouwafval niet op de stortplaats terechtgekomen. In de schil van het gebouw is 96% van de vorige constructie behouden.

Binnenluchtkwaliteit

Door gebruik te maken van eerder opgedane ervaring en best practices kon luchtverontreiniging in binnenruimtes tijdens de bouw worden voorkomen. Regelmatige enquêtes onder medewerkers zorgen ervoor dat het welzijn en de gezondheid van het personeel gegarandeerd blijft.

Innovatie

Het team hanteert dezelfde innovatieve manier van denken bij opende activiteiten van Fab 4. Dat uit zich in nieuwe beleidsrichtlijnen voor groene reiniging, groene aankopen (zoals meubels met gerecyclede onderdelen),vast-afvalbeheer en uiteraard verdere besparingen van energie- en waterverbruik. Fab 4 werkt momenteel aan de voltooiing van een zonnepaneelsysteem van 225 kWp op het stroomnet dat wordt geïnstalleerd op het dak van de fabriek.

Ik ben bijzonder trots op onze prestaties en wat dit zegt over de voortrekkersrol van ons bedrijf op het gebied van duurzaamheid en inzet voor Powering Positive Change™. Het is ons doel om zonnepanelen te produceren die net zo schoon zijn als de energie die ze opwekken, en we willen waar dan ook mensen het de kans geven om de wereld een beetje beter te maken.

Nieuwe blogs ontvangen

Meld u aan als u nieuwe blogs via e-mail wilt ontvangen.
Ik wil me aanmelden