Performance Panel Technology

SunPower lanceert Performance-paneel met technologie van de derde generatie

De koers blijft gericht op innovatie van panelen met shinglecellen terwijl beproefde alternatieven uitblijven.
Huiseigenaren
Ondernemingen
Zonnepaneel Technologie

Deze blog is geschreven door Josh Moore, Director of Product Management van SunPower Corporation.

Onlangs kondigde SunPower het Performance 3-paneel van de derde generatie aan. Dit luidt een nieuw hoofdstuk van een lange innovatieve geschiedenis in. Wij produceren nu al langer panelen met shinglecellen op commerciële schaal dan wie dan ook in deze branche. Daarbij blijven wij het productdesign en de prestaties steeds verder verbeteren. En dat terwijl veel concurrenten nog maar net zijn begonnen met shingleceltechnologie.

Performance-panelen maken deel uit van de uitgebreide portfolio van SunPower en zijn een waardevolle aanvulling op onze lijn met Maxeon-panelen, SunPower's meest geavanceerde technologie voor zonnepanelen met het hoogste rendement dat momenteel op de markt verkrijgbaar is.1 Op basis van een zoekopdracht in datasheets op websites van de 20 grootste fabrikanten volgens IHS, in mei 2019.  Met Performance-panelen hebben klanten nóg meer keuze. Daarmee bereiken we nieuwe marktsegmenten waar Maxeon-technologie niet direct beschikbaar is.

Performance 3 biedt betere garantieopties, met meer vermogen en rendement dan de vorige generatie Performance-panelen. Deze panelen zijn verkrijgbaar buiten de Verenigde Staten, en klanten kunnen Performance 3-panelen vanaf nu in samenwerking met hun distributeur of erkende SunPower-installateur opnemen in hun installaties.

SunPower Performance 3-panelen
Betere garantie
Gegarandeerd hogere jaarlijkse opbrengst
Meer vermogen, beter rendement
Residentieel paneel van 335 W; commercieel paneel van 425 W
Nieuwe drainage-inkeping (alleen commerciële panelen)
Geoptimaliseerde afvloeiing van oppervlak zorgt voor hogere opbrengst
Dunner, lichter frame (alleen residentiële panelen)
Snelle levering en installatie
SunPower Performance 3-zonnepaneel

 

Wat is er zo nieuw en geweldig aan deze nieuwe generatie Performance-panelen?

Performance 3-panelen bieden een betere garantie dan producten van vorige generaties en leveren ten minste 97,5% van het nominale vermogen in het eerste jaar, met een jaarlijkse degradatie van niet meer dan 0,5% tot en met het 25e bedrijfsjaar. Wat is het resultaat? Meer gegarandeerd vermogen in de loop van de volgende 25 jaar! Bovendien worden ook Performance 3-panelen ondersteund door SunPower's Volledige Betrouwbaarheidsgarantie voor panelen, met een complete dekking van 25 jaar voor zowel residentiële als commerciële panelen.

  SunPower®'s Volledige Betrouwbaarheidsgarantie voor panelen  
paneelProduct
SunPower Performance 3-logo SunPower P19-logo Garantie op conventionele
zonnepanelen2 Representatief voor producenten van zonnepanelen met een standaardrendement. Informatie over de garanties van andere producenten is afkomstig uit de meest recente garantiedocumentatie beschikbaar op websites van verschillende producenten van conventionele panelen in oktober 2019.
Paneel 25 jaar 25 jaar 10 jaar
zonne-energieVermogen
     
Jaar 0 97,5% 97% 97,5%
Jaarlijkse degradatie 0,5% 0,6% 0,7%
Jaar 25 85,5% 82,6% 80,7%
ServiceService3 Service alleen van toepassing op een PV-module die oorspronkelijk is geïnstalleerd in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje of het Verenigd Koninkrijk.
     
Verzending – oude paneel Ja Ja Nee4 Vergoeding als claim geldig is verklaard door producent.
Verzending – nieuwe paneel Ja Ja Nee5 Verzending van nieuwe onderdeel wordt door sommige standaardgaranties gedekt.
Installatie – nieuwe paneel6 Reparatie, vervanging of vergoeding geschiedt naar SunPower's eigen oordeel. Welke garantieservice beschikbaar is kan per land verschillen. Vraag de installateur naar alle garantiegegevens op het moment van aankoop of ga naar onze website sunpower.nl. Ja Ja Nee

 

 

P19 and P3 comparison chart

SunPower Performance 3-panelen zijn opgebouwd uit grotere, volledig vierkante cellen die een hoger vermogen en rendement opleveren dan Performance-panelen van de vorige generaties. Ze zijn betrouwbaar en duurzaam dankzij een technisch ontwerp dat zorgt voor meer weerstand tegen omgevingsfactoren zoals dagelijkse temperatuurschommelingen, schaduw en een hoge luchtvochtigheid. Hierdoor kunnen Performance-panelen gedurende 25 jaar tot wel 8% meer energie met hetzelfde oppervlak genereren in vergelijking met conventionele mono PERC-panelen.7 SunPower 425 W, 20,6% rendement, in vergelijking met een conventioneel zonnepaneel op rasters van dezelfde grootte (370 W mono PERC, 19% rendement, circa 1,94 m²), 0,25% minder degradatie/jaar (Jordan, et. al. Robust PV Degradation Methodology and Application. PVSC 2018).

 

P3 panel image

Ook nieuw is een drainage-inkeping op de commerciële Performance 3-panelen, zodat vocht en vuil zich niet langs de randen van het frame ophopen maar zo goed mogelijk wegstromen voor een hogere energieopbrengst.

Afbeelding van drainage-inkeping op een Performance 3-paneel

 

Speciaal voor residentiële installateurs zijn Performance 3-panelen voorzien van een dunner, lichter frame. Er passen dus meer exemplaren op een pallet voor een efficiëntere verzending en gemakkelijkere installatie (18,7 kg in plaats van 18,1 kg).

Dun frame van P3

Toonaangevend

Tot nu toe heeft SunPower meer dan 2,0 GW aan zonnepanelen met shinglecellen geïnstalleerd. Dat maakt SunPower Performance tot de technologie die het meest wordt toegepast in shinglecelpanelen in de branche.

Voor Performance 3 worden dezelfde materialen en fabricageprocessen gebruikt als voor de vorige productgeneraties. Met dit beproefde recept voor betrouwbaarheid werden onze P17-panelen van de eerste generatie en P19-panelen van de tweede generatie uitgeroepen tot Top Performer op de DNV GL Betrouwbaarheidsscorekaarten van 2017 en 2018.

Bovendien wordt de technologische voorsprong van SunPower-innovatie onderbouwd met intellectuele eigendom. SunPower beschikt nu wereldwijd over meer dan 60 patenten op het cel- en paneelontwerp, evenals op de productiemiddelen en -processen voor onze Performance-panelen. In een IHS-rapport uit 2019 werd de intellectuele eigendom van SunPower genoemd als een factor die bijdraagt aan de hoogste technologische barrières van onze shinglecelpanelen ten opzichte van alle bestaande geavanceerde moduletechnologie.8 IHS Markit – PV Module Intelligence Service. Rapport geavanceerde technologieën PV-modules –2019.  Klanten, importeurs en distributeurs kunnen aansprakelijk worden gesteld voor inbreuk op patenten. Ze kunnen het risico op inbreuk beperken door producten te kopen van een bedrijf zoals SunPower dat een uitgebreide portefeuille aan patenten heeft. De bescherming van onze technologische voorsprong is essentieel voor de bescherming van de investeringen van onze klanten.

Lees meer over SunPower Performance-panelen.